REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Ryanair moet passagier toeslag voor handbagage terugbetalen: “Misbruik”, oordeelt Spaanse rechter

De Ierse lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair moet in Spanje een vrouw de toeslag van 20 euro die het bedrijf haar aanrekende voor haar handbagage, terugbetalen. Een toeslag voor een stuk bagage dat probleemloos in de cabine vervoerd kan worden, is misbruik, zo oordeelde een rechter in Madrid vandaag.

10 reacties

  • victor vandesande

    4 jaar geleden
    Dit moet dus in een eu richtlijn omgezet worden en dus op alle airlines toegepast worden.
  • Thierry Hanan Scheers

    4 jaar geleden
    Ik vlieg een dertigtal keer met Ryanair per jaar en heb nog nooit problemen gehad. Je weet toch altijd op voorhand wat je krijgt voor je weinig geld?
  • André Van der Poorten

    4 jaar geleden
    Nog nooit met Ryanair gevlogen maar je weet op voorhand waar je aan toe bent ! Die maken nog winst ! Wat is het best ?
  • michel wanquet

    4 jaar geleden
    Wanneer je beslist om met Ryanair te vliegen, dan weet je op voorhand dat er voor alles en nog wat moet bijbetaald worden, tenminste als je de moeite neemt om je vooraf te informeren. Dit is de een van de redenen waarom die maatschappij de basisvlucht zo goedkoop kan aanbieden. Klagen achteraf getuigt enkel van je eigen nalatigheid. Iets minder comfort? Dat neem ik er gerust bij, doorgaans gaat het toch maar over korte afstandsvluchten. Hun personeelsbeleid? Daar bemoei ik mij niet mee, daar zi
  • Gerard Beerends

    4 jaar geleden
    Een van de beste maatschappijen van Europa, Ryanair. En al helemaal veel beter dan bijvoorbeeld Brussels Airlines. Al tientallen keren met Ryanair gevlogen. Alles wordt online duidelijk aangegeven, wil je een rolkoffer mee dan betaal je een paar euro extra. Wil je een ruime stoel dan betaal je daarvoor. Wil je dat allemaal niet dan alleen een klein koffertje. En anders boek je een duurdere airline. Allemaal eigen keuze! Begrijp niet waar die rechter zich mee bemoeit.