Direct naar artikelinhoud
Affaire-Epstein

Prins Andrew legt openbare functies neer na omstreden interview over affaire-Epstein

Prins Andrew legt openbare functies neer na omstreden interview over affaire-Epstein
Beeld EPA

De Britse prins Andrew legt zijn openbare functies neer na het opmerkelijke BBC-interview over de affaire-Epstein. De uitspraken die Andrew deed over zijn band met de veroordeelde zedendelinquent, hebben aanzienlijke reputatieschade aangericht. Bedrijven en liefdadigheidsinstellingen verbraken de samenwerking met de hertog van York, die al jarenlang wordt omgeven door controverses.

en

De 59-jarige prins Andrew zei in het interview geen spijt te hebben van zijn contact met de Amerikaanse zedendelinquent Jeffrey Epstein, omdat dit goed was geweest voor zijn handelsbelangen. Ook ontkende hij seks te hebben gehad met Epsteins minderjarige ‘seksslaaf’ Virginia Roberts.

De aantijgingen en negatieve publiciteit maakten de prins tot een persona non grata voor het bedrijfsleven, en nu neemt hij dus ook afstand van zijn publieke functies. “Het is duidelijk geworden voor mij de voorbije dagen dat de omstandigheden van mijn omgang in het verleden met Jeffrey Epstein de werkzaamheden van mijn familie en mij verstoren”, zei prins Andrew in een persbericht. “Ik vroeg Hare Majesteit om mijn publieke activiteiten in de nabije toekomst stop te zetten.” Volgens de prins gaf de koningin hem daarvoor toestemming.

Twitter bericht wordt geladen...

Bekijk nu: ‘Ik herinner mij niet die dame ooit ontmoet te hebben’

Video wordt geladen...