Winkelketen Hema stopt met de verkoop van truien met runentekens.
Volledig scherm
Winkelketen Hema stopt met de verkoop van truien met runentekens. © Hema

HEMA haalt trui met extreemrechts symbool uit winkels

HEMA stopt per direct met de verkoop van een herentrui met een motief van runentekens. Tussen deze tekens staat er een die ook als symbool wordt gebruikt door extreemrechtse groeperingen.

34 reacties

  • Luc Masscheleyn

    4 jaar geleden
    Het gebruik van Romeinse cijfers moet verboden worden, want wat hebben de Romeinen onze bevolking destijds niet aangedaan..... En zo kun je van alles een drama maken en alles verbieden ...
  • Georges Draps

    4 jaar geleden
    Dit is gewoon een rune teken. Rune tekens waren het vroeger schrift van de Germaanse volkeren. Wilt u dan ook alle reclame van hamers en sikkels weghalen aub. Het is juist dat een bepaalde groep rune tekens gebruikt hebben, maar dit nazisymbolen nomen is toch wel een uitspraak van mensen met heel weinig inzicht en intelligentie. Dit teken staat voor trouw en werd ook gebruikt door het VMF. Iets van na de oorlog. Dus nazi? Politieke waanzin. Een verloochening van de cultuur onzer voorouders
  • Gerry Cle

    4 jaar geleden
    Hema zegt zelf dat deze truien aanstootgevend kunnen zijn en beslist ZELF om te stoppen met de verkoop. Ze willen duidelijk geen neonazi's en extreem rechtsen in hun winkels. Hun vrije keuze natuurlijk.
  • Marc Saerens

    4 jaar geleden
    Wie of wat houd zich daarmee bezig om dat te onderzoeken, waarschijnlijk snuffelt die man/vrouw de hele dag rond in allerlei winkels om zoiets te vinden.
  • Marie Vanakker

    4 jaar geleden
    Dat is er weer eens los over jongens . Laat dit nu toch gewoon passeren het grote merendeel van de bevolking wist zelfs niet van dit rune gebruik . Nu wel dus .