Beeld ter illustratie. Het nieuwe systeem van kinderbijslag zorgt ervoor dat gezinnen meer geld krijgen.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. Het nieuwe systeem van kinderbijslag zorgt ervoor dat gezinnen meer geld krijgen. © Photo News

Nieuw systeem kinderbijslag levert Vlaamse gezinnen 186 miljoen euro extra op

Het nieuwe systeem van kinderbijslag - het zogenaamde Groeipakket - zorgt ervoor dat gezinnen meer geld krijgen. Dat schrijft Het Belang van Limburg vandaag. "In 2020 gaat het om een verschil van 122 miljoen", zegt Vlaams minister voor Welzijn Wouter Beke (CD&V). "Dubbel zoveel kinderen krijgen een sociale toeslag."

59 reacties

  • Tom Van de sompel

    4 jaar geleden
    Wij hebben 2 kindjes, geboren in 2017 en 2019. Wij hebben dus 1 kindje dat in het oud systeem en 1 kindje dat in het nieuw systeem valt voor het groeipakket. Indien beide kinderen in het nieuw systeem zouden zitten, geeft dit een groeipakket van 326 euro per maand. Nu ontvangen we eens 93 en eens 163 of samen 256 euro maandelijks. We worden dus nu 2 maal benadeeld: kind 1 krijgt 93 ipv 163 en kind 2 krijgt 163 ipv 173. Op het einde van de rit een totale som van 14.000 euro dat we mis lopen.
  • Patrick Peeters

    4 jaar geleden
    Mensen kiezen bewust zelf voor kinderen en moeten daar geen toeslag voor krijgen. Verantwoordelijkheid voor je eigen keuze zou ik zeggen.
  • Katie Dupont

    4 jaar geleden
    Mijn kindergeld als alleenstaande moeder op invaliditeit is anders met ong 60€ gedaald! En ik heb geen alimentatie voor haar ook niet dus wat verbetering???
  • Danni Van Driessche

    4 jaar geleden
    Hallo iedereen, ik zie hier verschillende reacties. Terecht of onterecht laat ik in het midden. Vanaf 2019 wordt groeipakket uitbetaald aan de kinderen die in het Belgische rijk verblijven is sinds 2019 NIET meer professioneel gerelateerd.En wat betreft van hypocrieten dit is niet voor iedereen van toepassing. Nochtans heb ik reeds aan meerdere gemeenten enz voorgesteld infosessie te verzorgen. Opkomst is zo goed als nihil. Waarom? Een degelijke uitleg zou jullie allen goed op weg helpen .
  • johan debue

    4 jaar geleden
    Ha ha hoe komt het dan dat een 1e kind geboren in 2018 veel minder kindergeld krijgt dan een 1e kind geboren in 2019 leg dat eens uit hoe dat komt.