Watertoren wordt een kopje kleiner

© vln

© rr

© vln

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

De sloop van de zestig meter hoge watertoren langs de Logierlaan in Westende is volop aan de gang. Het is de bedoeling dat de toren tot een zevental meters boven de grond - waar het gevaarte bekleed is met hout - wordt afgebroken. Daarna zal op een al gegoten betonnen platform binnenin een uitkijktoren komen die de regio moet overzien.

vln

Bouwvergunning

Het project zou na de zomer van volgend jaar af moeten zijn. “De bouwvergunning is intussen het college van burgemeester en schepenen gepasseerd en er werden geen bezwaren ingediend’, legt schepen Michel Landuyt (Open VLD) uit. “Het budget is er ook en de start van de bouw van de uitkijktoren zal afhangen van de snelheid waarmee de toren wordt afgebroken.”

250.000 euro

Aan het project hangt een prijskaartje van zo’n 250.000 euro. “Het provinciebedrijf Westtoer lanceerde met Horizon 2025 een nieuw initiatief om op korte en middellange termijn 25 unieke kijkpunten te realiseren over heel de provincie”, besluit schepen Michel Landuyt. “Onze uitkijktoren past perfect in dat plaatje en daarom hebben wij bij Westtoer een subsidiedossier ingediend.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen