In juli onderschepte de douane in de haven van Hamburg maar liefst 4,5 ton cocaïne op een containerschip uit Uruguay. De drugs, met een geschatte straatwaarde van bijna een miljard euro, zaten verstopt in vier containers met sojabonen.
Volledig scherm
In juli onderschepte de douane in de haven van Hamburg maar liefst 4,5 ton cocaïne op een containerschip uit Uruguay. De drugs, met een geschatte straatwaarde van bijna een miljard euro, zaten verstopt in vier containers met sojabonen. © AP

Duitsland overspoeld door ‘cocaïnevloed’: recordaantal drugsvangsten in havens

Nooit eerder is in Duitse havens zoveel cocaïne onderschept als dit jaar. De teller staat nu al op ruim 10.000 kilo, meer dan een verdriedubbeling in vier jaar tijd. Hoewel opmerkelijk is dat nog altijd minder dan in de havens van Rotterdam en Antwerpen.

12 reacties

  • Don Tessers

    4 jaar geleden
    Europa gaat los. Dumpplaats om nog meer chaos te scheppen, samen met de vele invasies is het heel snel gedaan met dit continent.
  • piet devlieger

    4 jaar geleden
    Als ik zo al die cijfers zie over onderschepte cocaïne en lees dat dat slechts 10 % is van de totale invoer kan ik enkel concluderen dat zowat heel Europa aan het snuiven is.
  • Carina D

    4 jaar geleden
    Legaliseer alles onder toezicht gezondheidszorg en staatschuld staat iedere jaar miljarden winst. Gedaan criminaliteit en minder kosten politie interventies enz... Als je deze boel wil in je lichaam lig bij u zelf. Maar dan is werkelijk controle over aantal per gebruiker.
  • Carl Vangenechten

    4 jaar geleden
    Sorry, maar ik zie niet zo goed. Ik meende eerst een zaal geknielde moslimvrouwen te zien.
  • Willy van craen

    4 jaar geleden
    Zij die voor legalisatie zijn weten niet wat het is om een man, vrouw of kind te hebben dat op enkele maanden een wrak is door cocaïne. Best eens een week gaan werken in een afkikcentrum.