Oosters op je bord! Loïc maakt zalm met roerbakken groenten en rijstnoedels
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt hij gestoomde en gebrande zalm met roerbakken groenten en rijstnoedels.
INGREDIËNTEN:
handvol pindanoten
gember
1 chilipeper
5 tenen look
sojasaus
sesamolie
1 limoen
suiker
1 prei
80 g rijstnoedels
1 paksoi
1 rode paprika
1 lente-ui
2 zalmfilets met vel
koolzaadolie
handvol sugarsnaps
vissaus
verse koriander
BEREIDING:
1. Rooster een handvol pindanoten op een laag vuur.
2. Doe een teen look in de cutter.
3. Voeg 1/3 chilipeper en een duim gember toe.
4. Voeg 2 el sojasaus en ½ el sesamolie toe.
5. Voeg het sap van een halve limoen en 1 kl suiker toe. Mix.
6. Haal de pindanoten van het vuur en laat ze afkoelen.
7. Snijd een stuk prei en 3 tenen look fijn.
8. Frituur de prei en look in koolzaadolie.
9. Kook 80 g rijstnoedels in 3 minuten al dente.
10. Snijd de onderkant en de bladeren van de paksoi.
11. Snijd de bladeren grof en de stengel fijn.
12. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in stukken.
13. Giet de noedels af en laat weken in koud water.
14. Snipper een teen look, een stuk gember en de rest van de chilipeper fijn.
15. Laat de gefrituurde prei en look uitlekken op keukenpapier.
16. Doe wat sesamolie over de zalm en stoom 3 minuten in een stoommandje.
17. Doe de geparfumeerde olie in de pan en roerbak de groenten.
18. Voeg de sugarsnaps toe.
19. Giet de noedels af en doe er wat sesamolie over.
20. Voeg de aromaten toe aan de groenten.
21. Voeg de noedels toe aan de groenten.
22. Werk de groenten af met vissaus en sojasaus.
23. Brand het vel van de zalm met een bunzenbrander.
24. Serveer met de gefrituurde groenten en geroosterde pinda’s.
25. Werk af met koriander, limoen en de vinaigrette.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Independer
Van 60 tv-zenders minder tot geen programma's opslaan: waarom gooi je je decoder beter niet klakkeloos buiten?
-
Lidl
De lente op je bord: zeebaarsfilet met salsa verde en bonenslaatje
Daar is de lente, daar is de z... zeebaarsfilet! Oké, op de meteorologische lente is het nog even wachten, maar met dit lekkere visrecept kom je alvast in de juiste sfeer. De salsa verde, op basis van munt en koriander, zorgt voor een zalig zuiders smaakje. -
Kiezen voor veggie of vegan op restaurant? Onderzoek wijst uit: dit simpel trucje haalt klanten over de streep
Duurzaamheid is al lang geen modewoord meer, en dat zie je in de culinaire wereld: in steeds meer (sterren)restaurants vind je veganistische of vegetarische opties op de menukaart. Maar zijn we ook snel geneigd om vlees en vis links te laten liggen? Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat één simpel trucje helpt om mensen over de streep te trekken: alles draait om de boodschap. -
-
Lidl
We love witloof! Vul de wintergroente eens met champignons en druiven
-
Feest in een glas! Speciaal voor NINA creëert barman Philip 3 verfijnde (en simpele!) cocktails om het eindejaar te vieren
Niks mis hoor, met schuimwijn. Maar af en toe mag het wat specialer zijn. Serveer je gasten met oudjaar eens een lekkere cocktail, bijvoorbeeld. Geen idee hoe eraan te beginnen? Ervaren cocktailbarman Philip De Bruijn geeft drie recepten. Ze zijn poepsimpel, lekker als aperitief en ideaal om mee te proosten als de klok middernacht slaat. Santé! -
Smaak van boerenkool doet ongeboren baby’s grimassen trekken
Zorgt de smaak van boerenkool ervoor dat u een grimas van afkeuring trekt? U bent niet alleen: onderzoekers hebben foetussen een huilende uitdrukking zien trekken wanneer zij in de baarmoeder aan de hippe groente worden blootgesteld. -
PREMIUM
Deze 3 ovenschotels uit het nieuwe boek van Wim Ballieu zijn een portie pure nostalgie. “Ik heb een grote liefde voor gehakt en patatten”
-
Jobat
Op je 50ste met pensioen? Volg deze vijf stappen: “Zorg altijd voor een plan B, C en D”
-
PREMIUM
Zo kweek je gember, kurkuma of zoete aardappel in je eigen tuin
Gebruik je geregeld exotische smaken als gember, kurkuma, zoete aardappel of citroengras in de keuken? In de plaats van ze elke keer opnieuw te kopen, kweek je ze voortaan gewoon zelf. En dat gaat veel gemakkelijker dan je denkt. Onze tuinexperte Laurence Machiels legt uit hoe je het aanpakt. -
Lidl
Mag het wat meer zijn? Aan deze gegrilde oesters kan niemand weerstaan
Klassiekers zijn er om gekoesterd te worden, en daar is de oester er één van. Met dit feestelijke hapje geef je je apero net wat meer cachet. Geen parels, wel een heerlijke combinatie van de zilte smaak van oesters met een laagje van paprika, peterselie en, jawel, wodka. Slurp! -
PREMIUM
Apero time! Foodie Sonja Peeters maakt 3 originele cocktails en bijpassende hapjes waarmee je gegarandeerd indruk zal maken
1 reactie
Resterende karakters 500
Log in en reageerErik Moens