CD&V-Kamerfractieleider Servais Verherstraeten.
Volledig scherm
CD&V-Kamerfractieleider Servais Verherstraeten. © BELGA

CD&V houdt paars-groene deur dicht: “Paars-geel blijft onze basisoptie”

Is CD&V stilaan klaar om federaal te praten over een paars-groene coalitie? Kamerfractieleider Servais Verherstraeten houdt de deur gesloten. “Paars-geel blijft onze basisoptie.”

76 reacties

  • simonne goderie

    4 jaar geleden
    Het werd vanaf het begin a heel duidelijk dat de nva en cd&v onder één hoedje speelde en alles afwijst waarin beide partijen geen deel van kunnen uitmaken ,alles blokkeerde en aan de basis liggen waarom we geen regering in de touwen krijgen !
  • Roger Deprez

    4 jaar geleden
    Natuurlijk dat CD&V zijn wagen aan die van de N-VA blijft vast hangen omdat bij de volgende verkiezing het verlies zo klein mogelijk is. CD&V in de regering met de rode en groenen families worden daar gewoon aan de kant geduwd en met N-VA in de oppositie is de volgende verkiezing zeker een ramp. Paars-Groen zal er waarschijnlijk niet komen en dat blijft er maar één optie over en dat is opnieuw kiezen.
  • Marc Baeyens

    4 jaar geleden
    Als de trado's niet oppassen zal het geen confederalisme worden in België (zoals N-VA voorstelt) maar een onafhankelijk Vlaanderen (zoals het VB voorstelt). De trado-partijen zitten aan de bodem van hun verschrompeling. Er is niet veel meer nodig om de absolute meerderheid te behalen voor dit laatste scenario. Eén federale Belgicistische regering is een droombeeld van de Franstaligen en hun Vlaamse adepten.
  • jos duriau

    4 jaar geleden
    Ik stel me dikwijls de vraag of onze heren politiekers wel beseffen dat ze met hun pokerspelletjes miljoenen euros verkwisten waar de belastingbetaler weer maar eens moet voor opdraaien. Als je dan toch wil pokeren moet je zelf maar voor het verlies betalen.
  • Dan Midden

    4 jaar geleden
    Cd&v is de derde grootste in vlaanderen, en nog steeds de 4de grootste van België. Het is hun goed recht om NVA mee aan boord te willen, anders moet Magnette maar een regering vormen met de nummers 3/6/7/8/9/10/11 op vlak van behaalde kiezers in België. Nummers 1/2/4/5 zitten dan in de oppositie dus regering zal permanent aangevallen op hun linker- en rechterflank. Wat houdt NVA dan tegen om in A'pen een harde bocht naar rechts te maken aangezien ze met het VB een meerderheid hebben.