Directeur van Myria Koen Dewulf
Volledig scherm
Directeur van Myria Koen Dewulf © Photo News

"Nieuwe regering moet strijd tegen mensenhandel opnieuw op de voorgrond plaatsen"

De toekomstige federale regering moet de strijd tegen mensenhandel opnieuw op de voorgrond plaatsen. Dat zeggen het federaal migratiecentrum Myria, het RSZ en de vereniging PAG-ASA tijdens een persconferentie naar aanleiding van de voorstelling van het jaarverslag van Myria. Er zijn meer middelen nodig om slachtoffers op te sporen, diepgravend onderzoek te kunnen voeren naar de daders en om de slachtoffers goed te begeleiden, klinkt het.

10 reacties

  • Benny Marcelo

    4 jaar geleden
    Extra middelen is het eufemisme voor mee belastinggeld. Ze hebben dat alleen niet zo graag uitgedrukt.
  • geert vingerhoets

    4 jaar geleden
    dat ze dan maar eerst eens stoppen met die ngo's nog subsidies te geven zij zitten ook in die mensenhandel
  • Bernard Aelvoet

    4 jaar geleden
    Als ik dit hier lees moet de regering in lopende zaken dus niets meer doen. Ze hebben al niets verwezenlijkt, behalve in onze geldbeugel gezeten, en Myria gunt ze nog een beetje meer extra tijd terwijl het loon verder uitbetaald wordt. Nog een organisatie die enkel het geldgewin in zijn vaandel draagt.
  • Peeters Francis

    4 jaar geleden
    De grenzen sluiten is de beste oplossing.
  • Rudy Meert

    4 jaar geleden
    De "slachtoffers" van mensenhandel weten maar al te goed waar ze aan beginnen. Als ik Myria volg moet er meer personeel, opleiding, advocaten enz voorzien worden. En dat alles gratis natuurlijk. Weet mijnheer Koen Dewulf dan niet dat zoiets als gratis niet bestaat ?