Explosie in trein in Bulgarije: 7 doden, tientallen gewonden

Zeven mensen zijn omgekomen als gevolg van de explosie op een trein met gastanks in Bulgarije. Dat meldt het hoofd van de burgerbescherming Nikolay Nikolov. "We zoeken niemand meer onder het puin", aldus nog Nikolov. De trein ontspoorde in het station van Hitrino, in het noordoosten van het land. Een twintigtal woningen werden weggeblazen en een dertigtal raakten beschadigd, zegt de burgerbescherming. Er vielen tientallen gewonden. Hoe de trein kon ontsporen, is nog niet duidelijk.

Volgens minister van Gezondheid Petar Moskov zijn "29 mensen opgenomen in het ziekenhuis, onder wie negen in kritieke toestand". Daarnaast werden ook 23 mensen met minder ernstige verwondingen onderzocht. Volgens de regionale milieuinspectie is de lucht niet meer vervuild dan toegelaten, behalve wat betreft fijnstof. Bij het spectaculaire ongeval zijn ook het station en administratieve gebouwen in Hitrino vernield. Het hoofd van de burgerbescherming, Nikolay Nikolov, zei dat vier doden waren geïdentificeerd na de explosie, maar "er zullen anderen zijn".

Een jongeman overleed later aan zijn verwondingen in een regionaal ziekenhuis. De ontploffing deed zich voor iets na 5.30 uur. Een passagierstrein die op het punt stond het station binnen te rijden, kon de ontploffing net vermijden. Een duizendtal inwoners die nog in het dorpje was na een eerdere, gedeeltelijke evacuatie, werd in de namiddag geëvacueerd. Enkele slachtoffers hebben brandwonden over bijna het ganse lichaam, zei regeringsleider Bojko Borisov ter plaatse. Maandag wordt een dag van nationale rouw.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer