Man die schoonmoeder keel oversneed nog altijd voortvluchtig

In Piringen, bij Tongeren, heeft gisterenavond omstreeks 20.30 uur een man (42) gepoogd zijn schoonmoeder te vermoorden door haar keel over te snijden. De vrouw verkeert zaterdagvoormiddag niet langer in levensgevaar. De schoonzoon is wel nog steeds op de vlucht.

hvv/ppn/DiRo/nvdb

Het gezinsdrama speelde zich af in de Herckenstraat, in een nieuwe woonwijk in Piringen (Tongeren). Een man sneed daar vrijdagavond tussen 20.15 en 20.30 uur de keel over van zijn schoonmoeder. Het slachtoffer was op dat moment aan het babysitten op het elfjarige zoontje van de dader.

De precieze omstandigheden waren vrijdagavond nog niet duidelijk, maar de moordpoging gebeurde in het huis dat de dader en de dochter van het slachtoffer sinds begin dit jaar huren. De man was alleen met zijn schoonmoeder en zijn elfjarige zoon toen hij naar een scherp voorwerp, vermoedelijk een mes, greep en de vrouw te lijf ging. De dader verwondde zijn schoonmoeder ernstig, waarna hij zijn zoontje bij het slachtoffer achterliet en op de vlucht sloeg.

Plas bloed

Het was de jongen, een enig kind, die zijn grootmoeder in een plas bloed vond. Hij liep naar buiten en ging hulp halen bij de buren. Daarop werden de hulpdiensten gealarmeerd. Een ambulance en een MUG-team kwamen ter plaatse en voerden het slachtoffer af naar het ziekenhuis Vesalius in Tongeren. De vrouw is sinds zaterdagochtend buiten levensgevaar.

Op de vlucht

De politie organiseerde een klopjacht naar de schoonzoon die na de feiten het huis was uitgelopen. Hij is nog steeds voortvluchtig. Waar de dochter van het slachtoffer op het moment van de feiten was is niet bekend. De volledige straat werd in het kader van het onderzoek afgesloten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer