Meubelmaker plant duizenden bomen: "Wou iets teruggeven aan natuur"

In Galmaarden heeft een meubelmaker duizend bomen geplant als compensatie voor het vele hout dat hij gebruikt. Vorig jaar gingen al eens vijftienhonderd bomen de grond in. Nu gaat hij op zoek naar nieuwe grond om nog meer bomen te planten.
vide

Al meer dan tien jaar maakt Johan Cromphout uit Galmaarden meubels op maat. Het vele hout dat hij hiervoor gebruikt, probeert hij sinds enige tijd te compenseren door nieuwe bomen te planten.

"Enkele jaren geleden begon het me te dagen dat ik iets aan onze natuur moest teruggeven", vertelt hij aan Het Laatste Nieuws. "Dus ging ik op zoek naar een stuk grond met het idee bomen te planten."

Dat stuk grond vond hij in de Hoogstraat. "Ik ben meteen begonnen met planten. Vorig jaar gingen al vijftienhonderd bomen de grond in. Zopas heb ik nog eens duizend bomen geplant."

Cromphout koos vooral voor esdoorn, eik, linde, kerselaar en wilde kastanje omdat die de meeste bijen aantrekken. "Het wordt in eerste instantie een privƩbos, maar op aanvraag stellen we het zeker open."

In de toekomst hoopt de meubelmaker nog meer bomen te planten. Hiervoor is hij op zoek naar nieuwe grond in de buurt.

Meest gelezen