Zeker vijf doden bij explosie trein in Bulgarije

In Bulgarije zijn zeker vijf mensen om het leven gekomen bij de explosie van een trein. Verwacht wordt dat het aantal doden nog zal oplopen. Zo'n 30 mensen zijn met zware brandwonden naar het ziekenhuis gebracht. Enkele zijn in kritieke toestand.

De trein die gasflessen vervoerde, ontspoorde in de vroege ochtend in het station van Hitrino in het noordoosten van het land, zo'n 100 kilometer van de kuststad Varna. Daarop ontstond een explosie.

Er was eerst sprake van vier doden, maar een vijfde slachtoffer, een jongeman van 18, is intussen bezweken aan zijn verwondingen. In totaal zo'n 30 mensen gewond naar het ziekenhuis gebracht, de meeste met zware brandwonden. Enkele van hen zijn in kritieke toestand.

De Bulgaarse premier Boiko Borisov is op de plaats van de ramp. Hij riep mensen uit de regio op om bloed te geven.

De ravage in de buurt is enorm. Een twintigtal huizen werd weggeblazen. Ook het station en administratieve gebouwen werden vernield. Zo'n 150 brandweerlui zijn nog altijd bezig met blussen. Ze zijn ook nog op zoek naar overlevenden in de huizen in de buurt van de spoorlijn. Een deel van de 800 inwoners van Hitrino is geƫvacueerd.

Ā 

Meest gelezen