Daniel Bacquelaine
Volledig scherm
Daniel Bacquelaine © BELGA

Regering verhoogt bijdragevoet pensioenfonds lokale besturen: pensioenlast wordt “onhoudbaar”

De federale regering heeft de basisbijdragevoet verhoogd voor de besturen die aangesloten zijn bij het gesolidariseerd pensioenfonds van de provinciale en lokale besturen. Vanaf 2022 zal die basisvoet 43 procent bedragen in plaats van de voorziene 41,5 procent. 

12 reacties

  • dave hosten

    4 jaar geleden
    dit is een probleem die al tientallen jaren geweten is, dus met andere regeringspartijen dan nu (of toch de meeste)...je kop in het zand steken en Sint spelen is natuurlijk veel leuker en populairder dan echte structurele maatregelen en voorzorgen (besparingen) nemen...maar nu zit onze en volgende generatie met de gebakken peren...ik vrees dat er velen na pensioen in armoede zullen geraken
  • Marc Baeyens

    4 jaar geleden
    Wij zitten dichter bij de rand van de afgrond dan we denken. België heeft dringend een Di Rupo II nodig om de doodstrijd te verkorten.
  • Karel Van Beeck

    4 jaar geleden
    Als bedrijven amper iets moeten afdragen voor werknemers dan komt dat door beslissingen van een regering. Als grote bedrijven amper iets aan belastingen moeten afdragen ligt dat ook aan beslissingen van een regering. En zo kan men doorgaan voor de te vele politiekers en regeringen.Mensen die nu op rust gaan en heel hun beroepsleven afgedragen hebben kunnen hier de dupe van worden.
  • Yvan Lissens

    4 jaar geleden
    Wat ik me afvraag: Al die mensen die nu met pensioen gaan, hebben allemaal hun hele loopbaan lang afgedragen. Waar is dat geld allemaal naartoe? Normaal zou er een overschot moeten zijn die deze "grijze golf" zou moeten kunnen opvangen.
  • leen hanssens

    4 jaar geleden
    Een regering in lopende zaken. Hoe kan die nog beslissingen nemen?