Jeremy Corbyn beloofde tijdens een vraaggesprek met kiezers bij de BBC neutraal te blijven bij een tweede referendum.
Volledig scherm
Jeremy Corbyn beloofde tijdens een vraaggesprek met kiezers bij de BBC neutraal te blijven bij een tweede referendum. © EPA

Oppositieleider Corbyn belooft “neutraal” te blijven bij nieuw referendum over brexit en/of -akkoord

De leider van de grootste Britse oppositiepartij Labour zegt dat hij zich "neutraal" zal opstellen als hij een nieuw referendum uitschrijft over de brexit. Dat moet hem in staat stellen op een "geloofwaardige manier" de uitkomst van die volksraadpleging uit te voeren, aldus Jeremy Corbyn tijdens een vraaggesprek met kiezers bij de BBC.

3 reacties

  • Peter Hegge

    4 jaar geleden
    Corbyn heeft alles van May afgeschoten. Dus ook alles van de EU. Zonder enig tegenvoorstel en wetend dat de Britten, lees industriëlen, willen vertrekken uit de EU. Hij moet zich zo opstellen om niet helemaal op zijn buik te gaan nu.
  • wim Goossens

    4 jaar geleden
    @ Geert Landsman : Hij zegt niet dat hij geen standpunt heeft, hij zegt alleen dat hij een neutraal standpunt inneemt om iedereen zijn vrije keuze te gunnen ... Volgens mij is dit het standpunt van een goed staatsman, die zijn mensen de kans geeft om te oordelen zonder zijn beïnvloeding ...
  • Geert Landsman

    4 jaar geleden
    Hij is net als Johnson met zichzelf bezig en het volk kan barsten. Hij heeft geen standpunt en durft er ook geen in te nemen, de lafaard.