© Photo News

Kenny De Ketele en Moreno De Pauw counteren Duitsers, Nederlanders profiteren maximaal

Na de eerste drie dagen van de Zesdaagse in de Velodrome in Sloten leek het er op dat enkel de Duitse duo’s Lampater-Kalz en Grasmann-Beyer een bedreiging vormden voor Kenny De Ketele en Moreno De Pauw, die vanaf het begin de touwtjes stevig in handen hebben.

Freddy De Geest,

Vrijdagavond werden de kaarten door elkaar geschud. In de chronoritten sprokkelden De Ketele-De Pauw voldoende punten om een vierde bonuisronde te versieren. In de afsluitende ploegkoers moest het duo van Topsport Vlaanderen-Baloise vol aan de bak toen eerst Lampater-Kalz en later Grasmann-Beyer hun troeven op tafel gooiden.

Havik-Stroetinga, Mouris-Ligthart, Terpstra-Kreder, de eerste dagen moesten de Nederlanders zich beperken tot een figurantenrol, en de Spanjaarden Torres-Mora Vedri, die terug in actie kwamen na de neutralisatie van Torres, glipten door de mazen van het net. Mede door het versieren van een bonusronde maakten ze veel van de opgelopen achterstand goed.

Ook na de vierde wedstrijddag hebben De Ketele-De Pauw, die allebei hinder ondervinden van een verkoudheid, de beste troefkaarten op zak. Met vier ploegen op één ronde mogen De Ketele-De Pauw zich aan vuurwerk verwachten.

Vanavond opent men met een ploegenafvalling en kort daarna een ploegkoers over 45’. Na een blokje showtime zijn er een reeks scratch, longest lap, dernyreeks en de afsluitende ploegkoers over 20’.

Morgenavond eindigt de Zesdaagse Amsterdam met een ploegkoers over 1 uur.

Ook Gijs Van Hoecke en Michiels-Van Beethoven in Rotterdam

Kenny De Ketele en Moreno De Pauw zijn de blikvangers in de Zesdaagse van Rotterdam (5-10/1/17). Gijs Van Hoecke rijdt er met de Nederlandse kampioen Dylan Groenewegen. Ook Killian Michiels en Matthias Van Beethoven, vorig jaar winnaar van de jongerenzesdaagse in Ahoy, staan er aan de start van de profzesdaagse.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer