© dsj

Lierse Kempenzonen sleept punt uit de brand tegen Dender

Lierse Kempenzonen kon zaterdagavond een achtste competitieverlies nog ternauwernood ontlopen. De Pallieters keken na een kwartier tegen een dubbele achterstand aan, maar sleepten in de slotfase toch nog een punt uit de brand.

Kurt Guldentops

Lierse Kempenzonen sleutelde één week na de zure thuisnederlaag tegen Patro Eisden nauwelijks aan zijn team. De opnieuw fitte Fréderic Frans kreeg centraal achterin wel de voorkeur op Thomas Wils. Het was overigens Frans die na amper één minuut voor dreiging zorgde na een hoekschop van Kindermans, maar zijn kopbal dwarrelde via een thuisverdediger nipt naast.

Dat sterke begin kreeg geen vervolg. Meer zelfs, binnen het kwartier hadden de Pallieters zichzelf al flink uit de match gevoetbald. Eerst door dom balverlies van een dramatisch acterende Maus, die daarmee de kopbalgoal van Arénate inleidde. Alsof dat niet volstond ging minuten later ook doelman Rausin aan het klungelen. Alweer Arénate nam diens slordig uitverdedigen in dank aan. Jawel, 2-0 na vijftien minuten, Lierse Kempenzonen flirtend met een achtste verlies in dertien matchen. Ook al omdat de Lierenaars in wat volgde nauwelijks aan kansen kwamen. Vermeiren amper in stelling gebracht, Van Aerschot alweer veel te licht bevonden. Halfweg al waren we de tel kwijt geraakt hoe vaak de bezoekers blind in de buitenspelval waren gelopen.

Na de pauze bleef Maus in de kleedkamer voor de jonge Ben Hammou, maar veel zoden aan de dijk bracht ook dat aanvankelijk niet. Meer zelfs, Lierse mocht Rowell dankbaar zijn voor zijn gigantische misser of de boeken konden nog voor het uur helemaal dicht. Een kostbare misser zou het worden, want in de slotfase kroop Lierse Kempenzonen nog recht. Eerst zorgde Vermeiren met een intikkertje voor de gelijkmaker en in de slotminuut verzekerde Doumbia de Pallieters na een hoekschop van Kindermans nog van een onverwacht punt. Geen eerste uitzege voor de Lierenaars, maar niemand die daar in het bezoekende kamp om zal malen.

DENDER: Gies, Hias (86’ Borry), Buysens, Ragolle, Van Oudenhove, Rowell, Houdret, Ngongo (83’ Nys), M’Barki, Van Vaerenbergh, Arénate

LIERSE KEMPENZONEN: Rausin, Delorge (69’ Vinck), Frans, Doumbia, Nelissen, Buyens, Maus (46’ Ben Hammou), Janssen, Kindermans, Van Aerschot (49’ Maesen), Vermeiren

DOELPUNTEN: 8’ Arénate 1-0, 15’ Arénate 2-0, 79’ Vermeiren 2-1, 90’ Doumbia 2-2

GELE KAARTEN: 70’ Maesen, 84’ Nelissen

RODE KAARTEN: geen

SCHEIDSRECHTER: Vanboven

TOESCHOUWERS: 700

MEER OVER Eerste Amateurklasse

Meer sportnieuws