NEC supporters met een spandoek.
Volledig scherm
NEC supporters met een spandoek. © BSR/Soccrates

NEC over geweigerd spandoek met woord ‘zwart’: “Er worden conclusies getrokken die nergens op slaan”

Een spandoek met de tekst ‘zwart is de mysterie en de kracht van de magie’, is vrijdagavond voor de wedstrijd tussen NEC en Helmond Sport in de Nederlandse tweede klasse geweigerd. Dat bevestigt Jeroen Rengers, voorzitter van de supportersvereniging van NEC. Het woord ‘zwart’ zou mogelijk aanstootgevend kunnen zijn. “Er worden conclusies getrokken die nergens op slaan”, reageert algemeen directeur Wilco van Schaik.

24 reacties

  • Caroline Poelmans

    4 jaar geleden
    Voor mij graag een zwart, alley , een bruin brood... Gesneden ? Euhm, ja, liefst... Wat ? Ah, u mag enkel nog wit brood verkopen. Waar het ligt ? Helemaal links in het rek in die groene zakken. Ah ... ok. Dank u. Heeft u ook witte choco ?
  • Albert Gysels

    4 jaar geleden
    Nog even en er zullen voorstellen komen om de kleur 'zwart' anders te benoemen...de wereld wordt echt gek.
  • Louis Heyens

    4 jaar geleden
    oké, racisme it's NOT DONE maar als het zo blijft verder gaan kan binnenkort je geen "zwarte" inkt meer bestellen voor je printer ... zelfs "witte" of "gele" zelfs "rooie" inkt, ze duiden allemaal op een huidskleur. Waar zijn we toch mee bezig ??? Moeten we misschien kleuren van de politieke partijen (blauw, geel, bruin, paars, paars-geel, ... ) dan ook maar ineens verbieden
  • Ronny peckstadt

    4 jaar geleden
    vandaag is .........de kleur van jou lippen..............:-)
  • christophe laporte

    4 jaar geleden
    En weer zijn we de racisme weg op aan het gaan...