Direct naar artikelinhoud
Antwerpen

Menselijke resten aangetroffen in Antwerps Straatsburgdok

Menselijke resten aangetroffen in Antwerps Straatsburgdok
Beeld BELGA

In het Straatsburgdok ter hoogte van de Noordkaai zijn zondagavond menselijke resten aangetroffen. De brandweer en politie zijn ter plaatse om de resten uit het water te halen. 

Politie en parket bevestigen dat er inderdaad menselijke resten zijn aangetroffen in het water. De brandweer heeft de lichaamsdelen aan wal gebracht. De scheepvaarpolitie zocht in de mist die over het Straatsburgdok hing naar meer resten maar die zijn niet gevonden. 

Politiewoordvoerder Willem Migom: “Een voorbijganger heeft de politie zondag in de vooravond verwittigd. Met de resten die zijn aangetroffen is het onmogelijk om tot een spontane identificatie over te gaan. Er is een wetsdokter gevorderd. Hij zal maandagmorgen de lichamelijke resten onderzoeken. Ook maandag zullen politiediensten samenzitten om te kijken wat zij nog kunnen doen. Zondagavond was het niet meer mogelijk om met een sonarboot of met duikers verder te zoeken in het Straatsburgdok.” 

Antwerp-supporter

De vindplaats van de lichaamsdelen ligt op enkele honderden meters van de plaats waar de 28-jarige Ben Vanleene het laatst gezien werd op de Slachthuislaan. Het Straatsburgdok is het water waar het Albertkanaal in uitmondt. Ben Vanleene verdween op zondag 10 november op de terugweg van de wedstrijd Antwerp-Club Brugge. Een bewakingscamera filmde hem toen hij op het einde van de Slachthuislaan rondliep.

De politie doorzocht het Lobroekdok, de rioleringskanalen aan de Slachthuislaan en de oever van het Albertkanaal, maar vond geen spoor van de vermiste man. Midden vorige week werd de zoekactie opgegeven.