Een urn met de as van een gecremeerde overledene.
Volledig scherm
Een urn met de as van een gecremeerde overledene. © thinkstock

Crematie wordt duurder

Een overledene laten cremeren, zal binnenkort wellicht een beetje duurder worden. Het gemeentebestuur betaalt nu het verplichte tweede onderzoek door een arts. Maar gemeenten willen daarvan af, schrijven Het Nieuwsblad, De Standaard en Het Belang van Limburg vandaag.

30 reacties

  • Frank Van den Bulck

    4 jaar geleden
    Geboren worden kost Geld. Leven kost nóg meer GELD. Sterven kost nu ook nóg méér GELD !!! Moeder, waarom leven wij........???
  • sjaak vanslembrouck

    4 jaar geleden
    Leven word duurder en nu sterven ook nog eens.
  • Marc Spandel

    4 jaar geleden
    Omdat er van 'vermogende' nazaten word gesproken, zou ik graag weten 'hoeveel' die 'extra belasting' wel is. Moet er betaald worden voor een doktersvisite, of voor de volledige kost van een autopsie?
  • Jean-Pierre Bousse

    4 jaar geleden
    In de tekst begrijp ik veel maar de laatste alinea baart me zorgen want dit is duidelijk weeral een vestzak -broekzak operatie
  • Luc Deville

    4 jaar geleden
    Hier is een belangrijk deel bewust of onbewust weggelaten uit het oorspronkelijk artikel. Vele van die tweede artsen die de dood vaststellen kijken niet of nauwelijks naar de overledene. Ook zijn er grote verschillen in de prijs die de gemeente moet betalen. Een doktersonderzoek betalen dat zou nog aanvaardbaar zijn, maar dan wel voor de correcte prijs en de zekerheid dat die extra dokter tenminste zijn werk tracht goed te doen.