Politie pakt verdachte (18) op na bedreigingen Universiteit Antwerpen

De Antwerpse politie kon een 18-jarige verdachte arresteren die mogelijks dreigde met een aanval op de Universiteit Antwerpen. De man wordt vanavond nog verhoord. Daarna zal de onderzoeksrechter beslissen over een eventuele aanhouding.

jtp, km, jvt, mg

De aanleiding van de onrust was een e-mail die aan de universiteit van Antwerpen gericht was, met de melding dat er een gewapende aanval zou gebeuren. Een gelijkaardig bericht werd gedeeld via de sociale media en opgemerkt door de politie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aan de studenten van de universiteit werd als veiligheidsmaatregel gevraagd om de gebouwen niet te verlaten. Tegelijk werd door onder meer de afdeling Intel een onderzoek gevoerd naar de oorspronkelijke afzender van het bericht.

De politie kon omstreeks 19 uur het voertuig van de verdachte onderscheppen op Linkeroever. De verdachte werd zonder incidenten gearresteerd en wordt vanavond nog verhoord. Daarna zal de onderzoeksrechter beslissen over een eventuele aanhouding voor het dreigen met een aanslag.

Het onderzoek gaat verder, maar de lessen kunnen, wat de politie betreft, morgen opnieuw hervatten. Eerder op de dag werd beslist om alle lessen af te gelasten. Later vroeg de politie dat niemand de gebouwen van de UA op alle campussen verliet. Dat gold niet voor het Universitair Ziekenhuis Antwerpen, de Antwerp Management School, Brantijser en Grauwzusters.

Na een lockdown mochten de studenten onder begeleiding van de politie de gebouwen verlaten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.