Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Magnette krijgt twee weken extra: “Belangen bevolking voorrang geven op partijbelangen”

PS-voorzitter en informateur Paul Magnette (PS) heeft van koning Filip twee weken extra gekregen om de vorming van een federale regering te onderzoeken. Zijn opdracht wordt tot 9 december verlengd, meldt het paleis. Volgens Magnette boekt hij vooruitgang, maar moeten de verschillende partijen “uit hun comfortzone treden, denken aan het algemeen belang en hun verantwoordelijkheid opnemen”. Over het confederalisme wordt niet onderhandeld, vertelde Magnette op een persconferentie.

65 reacties

  • Joseph Van de Perre

    4 jaar geleden
    Nieuwe verkiezingen , N-Va VB plus een op postjes belust partijke, er voila opgelost
  • moyson alfons

    4 jaar geleden
    Als ik Magnette was zou ik al beginnen met leugens die hij rondbazuint. Ten tweede zegt hij dat hij met iedereen praat wat nog een leugen is, waar zijn dan de gesprekken met VB, die andere 10 partijen zijn losers. De mensen en de bedrijven op kosten jagen door dat groene gezever en binnenkort grote werkloosheid omdat alle bedrijven zullen verhuizen door een dagelijkse nieuwe belasting uit te vinden. Een voorbeeld van de politiekers zou zijn dat zij de helft van hun loon inleveren.
  • danny janssens

    4 jaar geleden
    Maak Magnette maar eerste minister voor het leven
  • Magda Agten

    4 jaar geleden
    Magnette's geheugen valt weg en komt ook weer terug zoals het hem uitkomt, hij heeft al vaker aangegeven niet met de N-VA te willen regeren, Somers duwt nog wat aan die kar van Magnette om straks lekker mee te rijden ja misschien wel als chauffeur. S.V.P. Magnette uw gat is nu voldoende gelikt, reserveer nu een postje voor dat praterig ventje Somers.
  • paul vdkerckhove

    4 jaar geleden
    BDW en Magnette kunnen wel overweg met elkaar .