© *

SOS winter: eerste hulp bij een doffe huid en gebarsten lippen

De wintermaanden zijn niet echt een zegen voor je huid - een tintje melkfles, droge lippen en met een beetje pech nog wat rode neus na een verkoudheid. Daarom, én omdat het weekend is: producten voor een beetje zelfverwennerij.

tib

Lippen die droog of gebarsten zijn, kunnen een laagje vet gebruiken

Kiehl's Butterstick Treatment, lippenbalsem met een mix van verschillende natuurlijke oliën en boters waaronder kokosolie en citroenboter, 19 euro bij Kiehl's - Filorga Nutri-Filler lips, een stick die je lippen verzorgt met oliën en karitéboter en voller maakt dankzij peptiden die de aanmaak van collageen stimuleren, 24,90 euro bij de parfumerie - Yves Rocher lippenbalsem metzoete amandelolie en karitéboter in een speciale kersteditie, 5 euro bij Yves Rocher.

Vitamines voor je huid

Apothecary Preparations van Kiehl’s, een gepersonaliseerd serum op basis van olie, verrijkt met ingrediënten afhankelijk van jouw specifieke huidproblemen. Huidanalyse en het product op maat kosten 95 euro, beschikbaar in de Kiehl’s-shops in Gent, Antwerpen en Brussel - Power Dose D van Dr Brandt, verzorgt je huid met vitamine D voor je huid bij gebrek aan zonneschijn, 60 euro bij de drogist of natuurwinkel - Novexpert vitamine C concentraat, goed voor de productie van collageen, 64,95 euro bij Ici Paris XL

Voor een mooiere teint

Radiance Plus Golden Glow Booster van Clarins, een zelfbruiner die die door je dagcrème mengt voor een subtiel effect, 25 euro voor 15 ml bij de parfumerie - Nivea Cellular Anti-Age Pearls, een gelachtige crème in parels met hyaluronzuur en creatine die de huid voller en elastischer maakt. Te gebruiken als serum onder je dagcrème, 16.45 euro bij de drogist - Caudalie Resveratrol Liftcrème Cachemire, een lichte crème met resveratrol, een polyfenol die voorkomt in de schil van blauwe druiven en die de huid gladder en steviger maakt, 49.50 euro bij de parfumerie of apotheek .

Tegen wallen en droge huid

Filorga, Eyes Absolute tegen rimpels, wallen en slappe oogleden die je aanbrengt met een metalen applicator die verkoelt en ontzwelt, 79 euro - Susanne Kaufmann - Eye Cream Line T, een rijke crème met kamille, salie en duizendblad, voor een gevoelige huid. 56 euro via beautywebshop Blos, www.blos-shop.com.

Winterwellness in je eigen badkamer

Fa Magic Oil, douchegel met micro-olie in pareltjes, 2.69 euro bij de drogist - L'Oréal, Pure Clay masker in drie verschillende soorten klei, reinigt en pakt de effecten van stress en vervuiling aan. Tien minuten laten inwerken. Vanaf 9.90 bij de drogist. - Good Luck Scrub, Rituals met zoete sinaasappel en ceder, speciaal voor de droge huid, 19.50 in de winkels van Rituals.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer