© rr

© Photo News

thumbnail: null
thumbnail: null

Tine Deckers sluit topseizoen af met vierde plaats in Ironman Bahrein

Tine Deckers is er zaterdag in geslaagd om haar schitterend seizoen af te sluiten met een knappe vierde plaats op de Ironman van Bahrein. Onze landgenote finishte in een tijd van 4:15:43. De overwinning ging naar de Australische Sarah Crowley (4:10:59). 2e Werd Emma Pallant (4:12:25) en 3e Caroline Steffen (4:15:08).

De wedstrijd werd door de wind een gesloten maar snelle wedstrijd waar slechts beperkt afstand kon genomen worden op de fiets (gemid 40km/h). Na het zwemmen had Tine 2’ achterstand op Steffen maar kon die al snel dichten en kwam zo mee aan de kop van de wedstrijd. Op de fiets reed Diana Riesler wel nog sneller en kwam als eerste T2 binnen gevolgd door een kwartet dat kort bij elkaar zat.

Van dit 4-tal nam Pallant de snelste start en kwam al snel aan de leiding kort gevolgd door Crowley. Op 3km van het einde ging Crowley op en over Pallant en won. Tine liep sterk en vocht om de 3e plaats, eerst met Riesler daarna met Steffen. Uiteindelijk kwam ze 35” tekort om Steffen van het podium te houden.

Deckers zette in Bahrein een punt achter haar topjaar, waarin ze als eerste vrouw erin slaagde de Ironman Nice voor de vijfde keer te winnen (met een wedstrijdrecord bovendien). Ze won ook twee halve Ironmanwedstrijden (Puerto Rico en Pays d’Aix) en pakte zilver in de Ironman UK en de Challenge Sardinia.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer