© Belga

1 / 3
thumbnail: null

Lierse wint moeilijke match in Brugge met kleinste verschil

Lierse SK heeft zaterdagavond de drie punten gepakt op het veld van Cercle Brugge. De Pallieters hadden het lange tijd lastig, maar twintig minuten voor tijd maakte Dodo Elgabas de winning goal. Cercle miste een penalty en pakte nog een rode kaart.

JoRo, JaTi

Cercle-speler Haroun kreeg na nauwelijks een minuut spelen al een reuzenkans, maar Vanhamel redde. De thuisploeg bleef het gevaarlijkst tot aan de rust, maar er werd niet gescoord. Vanhamel was opnieuw goed alert bij een schot van Haroun.

Na twee saves van de Lierse-doelman ging Bertaccini gretig over het been van Frans: strafschop. Yagan zette zich achter de bal, maar opnieuw redde Vanhamel de meubelen.

Cercle moest met zijn tienen verder na een directe rode kaart voor Lambot, waarna Lierse in de aanval ging. Dat resulteerde in de goal van Elgabas. Die scoorde vanuit een scherpe hoek na een goede diepe bal van Zizo. Die laatste kreeg in het slot nog de kans op de 0-2, maar Lentz voorkwam dat.

Het bleef 0-1, een belangrijke zege voor Lierse.