Dreigbericht UAntwerpen: 18-jarige verdachte vrijgelaten, “mogelijk niet verzender van bericht”

De 18-jarige jongeman die maandagavond was opgepakt in Antwerpen in het kader van het onderzoek naar de dreigberichten die eerder op de dag voor commotie zorgden bij de Universiteit Antwerpen, is vrijgelaten door de onderzoeksrechter. Dat meldt het Antwerpse parket dinsdag. t dreigbericht was.

bvb

Uit het onderzoek en het verhoor blijkt volgens het parket dat de jongeman eigenaar is van het social media-account dat het dreigbericht verzond, maar dat hij mogelijk niet de verzender van het dreigbericht was.

Een e-mail die binnenkwam bij de helpdesk van de universiteit, zogezegd afkomstig van een student geneeskunde, zorgde maandag voor heel wat opschudding. In het bericht was sprake van een gewapende man die zou toeslaan, al werd de universiteit zelf niet vernoemd. Op sociale media dook een soortgelijk bericht op. De politie kwam aanvankelijk ter plaatse op de Campus Drie Eiken om iedereen gerust te stellen en te zeggen dat er geen reden was tot paniek, maar ging na de middag toch over tot extra voorzorgsmaatregelen. Op de meeste campussen van de UAntwerpen mocht enkele uren lang niemand de gebouwen verlaten en werden de lessen geschorst. Omstreeks 16.30 uur mocht iedereen weer naar huis.

De politie arresteerde maandagavond op Linkeroever een 18-jarige jongeman op basis van onderzoek naar de herkomst van de dreigberichten. Dat onderzoek wordt nu “intensief verdergezet”, stelt het parket. Er zouden vooralsnog geen aanwijzingen zijn dat de dreiging (nog) concreet is.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER