Direct naar artikelinhoud
AntwerpenUpdate

Verdachte (18) opgepakt na dreigbericht aan Universiteit Antwerpen

De politie houdt toezicht op de universiteitscampus Drie Eiken.Beeld Photo News

De politie heeft een verdachte opgepakt in het onderzoek naar de bedreigingen aan het adres van de UAntwerpen. De hele maandagnamiddag lang mocht niemand de universiteitsgebouwen verlaten en werd ook niemand op de campussen toegelaten, nadat via Snapchat een dreigbericht verstuurd was. De lessen werden geschrapt. 

De politie van Antwerpen heeft een 18-jarige verdachte opgepakt, zo laat ze via Twitter weten. De verdachte werd gisterenavond nog verhoord, nu moet de onderzoeksrechter beslissen over een eventuele aanhouding.

Twitter bericht wordt geladen...

De politie onderzoekt een dreigbericht dat ‘s morgens via Snapchat naar de helpdesk van de Universiteit Antwerpen is gestuurd. Het bericht werd verstuurd namens een zogenaamde student geneeskunde en maakt melding van een gewapende man die zou willen toeslaan. De UAntwerpen wordt in het bericht zelf niet genoemd, bevestigt de universiteit, die meteen de lokale politie inlichtte.

De hele namiddag mocht niemand de gebouwen in of uit. De lessen werden voor de rest van de dag geschrapt en ook de avondactiviteiten gaan niet door. Inmiddels hebben de aanwezigen de campussen wel onder politiebegeleiding mogen verlaten. Morgen gaan alle lessen en activiteiten opnieuw door zoals gepland. 

“Het bericht over de terroristische dreiging ging via sociale media snel rond bij de studenten en daardoor ontstond er heel wat commotie”, reageert Peter De Meyer, UA-woordvoerder. “Het zal waarschijnlijk om een vals dreigbericht gaan, maar dat wordt verder onderzocht door de politie.”

Studenten worden door de politie van de campus begeleid.Beeld Photo News

Twitter bericht wordt geladen...