© jhs

#Tankjewel motto van Week van de Milieuvriendelijke Voertuigen

Vlaams minister van Energie Bart Tommelein heeft zaterdagochtend in Kortrijk het startschot gegeven voor de Week van de Milieuvriendelijke Voertuigen. Onder het motto #Tankjewel wil de Vlaamse overheid groenere alternatieven voor fossiele brandstoffen promoten.

Minister Tommelein zette dat motto zaterdagochtend zelf in de verf door in Kortrijk de eerste bestuurder die zijn wagen elektrisch kwam opladen te bedanken. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk mensen te overtuigen van een overstap naar groenere alternatieven. “We maken van de voortrekkers echte ambassadeurs, die samen met de overheid de milieuvriendelijke voertuigen mee promoten. Verandering van onderuit werkt altijd het beste”, aldus Bart Tommelein.

Met premies probeert de overheid de aankoop van milieuvriendelijke wagens te stimuleren. Momenteel zijn er bij de goedkoopste modellen zero-emissievoertuigen premies tot 5.000 euro. Die premie zakt elk jaar een beetje. Daarnaast merkt minister Tommelein op dat heel wat autodealers hun milieuvriendelijke voertuigen in de kijker plaatsen door proefritten aan te bieden.

Burgemeester van Kortrijk Vincent Van Quickenborne kreeg na de aftrap de gids ‘elektrisch rijden voor lokale besturen’ overhandigd van zijn partijgenoot. Die gids moet voor lokale besturen een praktische leidraad zijn bij het investeren in elektrisch rijden. “De gids geeft je goede voorbeelden van hoe andere gemeenten vandaag al het elektrisch rijden stimuleren. Voldoende laadpunten hebben in steden en gemeenten is erg belangrijk, maar in de gids vind je nog veel meer inspiratie”, zegt Vincent Van Quickenborne.

De Week van de Milieuvriendelijke Voertuigen loopt nog tot 18 december.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer