BELGAONTHESPOT
Volledig scherm
© BELGAONTHESPOT

Sociale sector uit onvrede over besparingen aan kabinet Wouter Beke: “Sociaal werk, niet te koop”

De vakbonden BBTK Social-Profit en ACV Pulse hebben deze ochtend samen met middenveldorganisaties actie gevoerd aan het kabinet van Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding Wouter Beke (CD&V ). Ze kwamen er hun onvrede uiten over de aangekondigde besparingen in de sociale sector.

16 reacties

  • Rik Connaerdt

    4 jaar geleden
    De bedoeling van sociale organisaties is om arme mensen uit de armoede te helpen, om hen zelfredzaam te maken. Als dit niet zo is, dan schieten die 'sociale' organisaties hun doel voorbij. Als één van die organisaties nu 4 miljoen euro per jaar krijgt, zonder dat daar enig resultaat aan verbonden is, dan lijkt het mij beter om het geld te besteden aan echte armoedebestrijding.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    De N-VA regering heeft een gat in de begroting geslagen door miljarden weg te geven aan winstgevende bedrijven die zichzelf kunnen bedruipen. En dat opent daarna meteen de mogelijkheid om de culturele en sociale sector en de sociale zekerheid verder af te bouwen. Gewoon het lange termijnplan dat uitgevoerd wordt om de bevolking te verarmen en te synchroniseren met hun Vlaams nationalistische ideologie. Een kopie van een plan dat 90 jaar geleden als eens uitgeprobeerd werd.
  • Carl Op de Beeck

    4 jaar geleden
    De Nva-regering heeft haar begroting laten ontsporen en een gat geslagen in onze sociale zekerheid. Dus moet er bespaard worden.
  • Roland Peeters

    4 jaar geleden
    Er zijn zoveel vzw's dat iedere "kansarme"?beschikt over tien personeelsleden.Het wordt tijd dat er wordt gesnoeid in die jobkens.nu nog een grote snoeibeurt in politieke kringen,en er zijn twee onnodige uitkeringen minder .
  • Steve Hellemans

    4 jaar geleden
    Besparingen op cultuur, sociale middelen, Pro Deo advocaten - Extra (milieu) belasting op auto's.... Wanneer gaan de politici nu eens eindelijk besparen op de kost van hun over gesubsidieerd politiek systeem ? Senaat eruit; 1/3 minder parlementairen en 30% besparen op de dotaties aan politieke partijen. Veel geld uitgespaard en gegarandeerd applaus van iedereen. Wia doet wat ?