© Jan Van der Perre

Vier jaar cel waarvan twee jaar effectief voor uroloog Bo Coolsaet

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft de bekende uroloog Bo Coolsaet veroordeeld wegens verkrachting en aanranding van de eerbaarheid van een 15-jarige patiënte, die hij tussen 2006 en 2009 behandelde in zijn privépraktijk. Hij krijgt vier jaar met uitstel, waarvan twee jaar effectief.

vdaa, jtp

De rechtbank haalde zwaar uit naar Coolsaet. “Hij vierde zijn eigen lusten bot op een 15-jarige meisje in volle seksuele ontwikkeling. De feiten zijn schokkend voor de hele samenleving.”

LEES OOK: Bo Coolsaet schuldig bevonden aan verkrachting van 15-jarige: “Eigen seksuele lusten botgevierd”

De vrouw die nu 29 jaar is, was 15 toen ze in mei 2006 Coolsaet consulteerde voor pijn in de onderbuik. Zijn diagnose luidde blaasontstekingen en chronische bekkenbodempijn. De uroloog gebruikte bij de behandeling meermaals een vibrerend instrument om de spieren rond haar urineleider te ontspannen. Volgens de vrouw bracht Coolsaet haar met het apparaat tot een orgasme en raakte hij er opgewonden van. Hij zou haar ook betast en gekust hebben.

Nadat ze in therapie was gegaan bij een psychiater besloot ze in oktober 2015 om klacht in te dienen voor aanranding van de eerbaarheid en verkrachting. Coolsaet ontkende de aantijgingen met klem.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Antwerpen