thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Kamercommissie zet licht op groen voor onbeperkte geldigheid wilsverklaring bij euthanasie, maar er is ook protest

De Kamercommissie voor Gezondheid heeft vandaag het licht op groen gezet voor het wetsvoorstel dat de wilsverklaring bij euthanasie onbeperkt geldig maakt. Socialisten, liberalen, groenen en PVDA stemden voor. N-VA, Vlaams Belang en CD&V namen niet aan de stemming deel omdat ze het niet eens waren met de gang van zaken.

2 reacties

  • Dominique Hermys

    4 jaar geleden
    Ik weet dat veel dokters niet graag euthanasie doen. Het is nu al een lijdensweg voor mensen die bij hun verstand zijn en die ze blijven ambeteren om de zoveel tijd. Heb in het rusthuis zo een dame gehad op de afdeling. Op de duur zouden die mensen zelfmoord plegen als ze de kans zien. En als ze het niet meer weten vind ik dat hun wens zeker moet uitgevoerd worden. Wie zijn leven is het?
  • Jacques Delalieux

    4 jaar geleden
    Lijkt mij ook logisch. Als ik vandaag die beslissing neem en over vijf jaar ben ik niet meer bekwaam om mijn keuze te herbevestigen, dan is mijn eerste beslissing waardeloos in de huidige wetgeving. Waarom moet het altijd, de facto, een slecht voorstel zijn omdat het van de oppositie komt?