Direct naar artikelinhoud
Radio

Radiopresentatrice Leen Demaré verdwijnt in alle stilte uit de ether

Leen Demaré.Beeld Kristof Ghyselinck

Joe-presentatrice Leen Demaré was afgelopen zaterdag een laatste keer in de ether te horen. Eerder werd al duidelijk dat de presentatrice begin volgend jaar andere oorden diende op te zoeken, maar de samenwerking is nu dus in alle stilte eerder reeds stopgezet.

Het was via Instagram dat Demaré het nieuws zelf wereldkundig maakte. “En toen was het gedaan. Bedankt om te luisteren. En geen idee wat de toekomst zal brengen”, schreef ze.

View this post on Instagram

Een foto die is geplaatst door null (@leendemare) op

Drie maanden geleden werd al aangekondigd dat er vanaf volgend jaar geen plaats meer zou zijn voor haar, maar nu stopt de samenwerking dus abrupt een maand eerder. Robin Vissenaekens, programmadirecteur radio bij DPG Media, het moederbedrijf boven Joe, liet in een korte reactie optekenen dat “het met pijn in ons hart is dat we afscheid nemen van haar”. “Een zender moet nu eenmaal blijven evolueren en vernieuwen en daar horen soms moeilijke beslissingen bij. We willen Leen bedanken voor alle jaren prachtige radio.”

In totaal werkte Demaré 10 jaar voor Joe. Daarvoor werkte ze onder meer voor Radio Donna en Radio 1. Wat ze nu gaat doen, is nog onduidelijk.