Bo Coolsaet.
Volledig scherm
PREMIUM
Bo Coolsaet. © Photo News

Bo Coolsaet (80), de flamboyante liefdesprofessor die hard van zijn voetstuk viel

Bo Coolsaet leerde de wereld het begrip uroloog kennen, én vooral ‘Het penseel van de liefde’. Verscheen er een nieuwe potentiële bestseller in de rekken, dan ook de flamboyante wit-grijze haardos op ons tv-scherm met stereotiepe bril. Zachte, beminnelijke man, zo kwam hij over. Met een missie: patiënten helpen bij hun seks- en relatieproblemen. De schrijnende ironie wil dat hij daar blijkbaar zelf ook mee kampte, én er volgens de rechtbank op een grensoverschrijdende manier mee omging.

0 reacties

  1. OPROEP. Deed jij ooit een DNA-test en wat heb je ontdekt?
    2

    OPROEP. Deed jij ooit een DNA-test en wat heb je ontdekt?

    “Er zijn in mijn generatie veel meer mensen die niet weten dat ze met donorsperma verwekt zijn. Ik zou zeggen: als je denkt dat je niet op je familie lijkt, ga dan voor een DNA-test”, zegt een 45-jarige Limburger nadat hij zijn biologische vader heeft ontdekt via MyHeritage.com, een online platform dat meehelpt om je stamboom samen te stellen. Zijn ‘vader’ dacht enkel dat hij zaad had gedoneerd voor wetenschappelijk onderzoek, niet om kinderen te verwekken. De zaak kwam aan het licht toen hij een commerciële DNA-test deed.
  2. Uroloog Bo Coolsaet (80) krijgt celstraf voor verkrachting minderjarige patiënte: “Positie misbruikt om seksuele lusten bot te vieren”

    Uroloog Bo Coolsaet (80) krijgt celstraf voor verkrach­ting minderjari­ge patiënte: “Positie misbruikt om seksuele lusten bot te vieren”

    De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft uroloog Bo Coolsaet, die vervolgd werd voor de aanranding en verkrachting van een minderjarige patiënte, schuldig verklaard. Coolsaet krijgt vier jaar cel waarvan twee jaar met uitstel. Ook wordt hij tien jaar uit zijn burgerrechten ontzet. Het openbaar ministerie vorderde zelf de vrijspraak, maar de rechtbank achtte de feiten bewezen en stelt onomwonden dat Coolsaet “zijn positie misbruikte om zijn seksuele lusten bot te vieren”. Coolsaet gaat in beroep en moet dus nog niet naar de gevangenis.