Roeselare blijft ongeslagen in tweede periode, ook Lierse doet goede zaak

Roeselare heeft zaterdagavond op bezoek bij Oud-Heverlee Leuven gewonnen met 1-2. Hoewel de Leuvenaars meer dan genoeg kansen hadden, konden ze daarvan maar eentje omzetten in een doelpunt. Door de zege neemt Roeselare opnieuw de leiding over van Lierse, dat eerder op de dag won met 0-1 bij Cercle Brugge. Twintig minuten voor tijd maakte Dodo Elgabas daar de winning goal. Cercle miste nog een penalty en pakte nog rood, zodat het 0-1 bleef.

JoRo, JaTi, eadp

Oud-Heverlee Leuven deed in een geanimeerd begin van de wedstrijd zeker niet onder voor eersteperiodekampioen Roeselare. Beide ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe. Het was vooral Leuven dat druk zette, maar Roeselare raakte daar onderuit door eenvoudigweg te scoren. Een voorzet van Kehli belandde tot bij Ibou, die tegen zijn ex-ploeg de openingstreffer scoorde.

OHL liet echter niet betijen en zocht naar de gelijkmaker. Helaas voor de thuisploeg bleek Roeselare-doelman Biebauw even efficiënt als zijn collega’s in de aanval. Met twee – weliswaar noodzakelijke – reddingen hield hij de gelijkmaker uit zijn netten. Ook een harde poging van Le Postollec raakte niet voorbij, Van Eenoo pareerde de bal weg van doel.

Hoop

In tweede helft sloeg Roeselare opnieuw toe. De West-Vlamingen startten uitstekend aan de tweede helft en zagen dat beloond met een tweede doelpunt. Kehli mag na een assist ook een goal op zijn naam schrijven. OHL voelde de frustrerende bui al hangen, maar gaf niet op. Ze zetten druk, maar de bal waaide niet voorbij Biebauw.

Tot een kwartier voor tijd een wissel van Emilio Ferrera de magische bleek te zijn: Kostoviski – ingevallen voor Kocabas – kopte de voorzet van Tabekou tegen de netten: 1-2. OHL wou nog op zoek naar de gelijkmaker, maar daarvoor ontbrak het haar aan efficiëntie. Roeselare won zo met 1-2 op het veld van de Leuvenaars en gaat ook in de tweede periode opnieuw aan de leiding.

Belangrijke zege Lierse

In de match Cercle Brugge-Lierse kreeg Cercle-speler Haroun na nauwelijks een minuut spelen al een reuzenkans, maar Vanhamel redde. De thuisploeg bleef het gevaarlijkst tot aan de rust, maar er werd niet gescoord. Vanhamel was opnieuw goed alert bij een schot van Haroun.

Na twee saves van de Lierse-doelman ging Bertaccini gretig over het been van Frans: strafschop. Yagan zette zich achter de bal, maar opnieuw redde Vanhamel de meubelen.

Rood en doelpunt

Cercle moest met zijn tienen verder na een directe rode kaart voor Lambot, waarna Lierse in de aanval ging. Dat resulteerde in de goal van Elgabas. Die scoorde vanuit een scherpe hoek na een goede diepe bal van Zizo. Die laatste kreeg in het slot nog de kans op de 0-2, maar Lentz voorkwam dat.

Het bleef 0-1, een belangrijke zege voor Lierse. De club stond daardoor met tien punten even eerste, tot de zege van Roeselare, dat nu de leiding opnieuw overneemt in het tweede periodekampioenschap. Cercle is vierde met zeven punten. Lierse staat nu tweede in het algemeen klassement op drie punten van Roeselare.