BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Automobilistenlobby hekelt wildgroei lage-emissiezones: “Onaanvaardbaar zonder alternatieven”

Freesponsible, de recent opgerichte lobby-organisatie die de belangen van automobilisten verdedigt, heeft vandaag uitgehaald naar de wildgroei van lage-emissiezones (LEZ) in ons land. De organisatie vraagt uniforme toelatingscriteria en pleit ook voor randparkings met gratis pendelbussen. "Zonder alternatieven zijn bijkomende LEZ's onaanvaardbaar", klinkt het.

30 reacties

  • Patrick De pauw

    4 jaar geleden
    Dan betaal ik zeker geen taks meer als iedere stad gemeente met LEZ zones begint waarom zou ik nog taks betalen??
  • danny janssens

    4 jaar geleden
    Zwaksten lees ik hier. De zwaksten in de maatschappij kunnen zich nog geen auto permitteren en LEZ is de minste van hun zorgen
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Als alle mensen in hun vrije tijd de auto aan de kant zetten en het openbaar vervoer of de fiets moesten gebruiken dan zou er al veel fijn stof minder zijn. Ik heb zonnepanelen en draag mijn steentje bij en dan zijn ze al klimaatredders en in hetzelfde gesprek hoor je ze vertelen dat ze al een paar vliegtuigreisjes geregeld hebben, je moet er op tijd bij zijn dan is het praktisch gratis. Gaan winkelen in NY, een weekje Canarische eilanden,enz. We moeten gewoon minder egoistisch zijn.
  • FRANK WILLEMS

    4 jaar geleden
    In Antwerpen wel fier op hun boetes maar niet op de Meir waar 25 % minder mensen lopen . Wacht maar loontje komt om zijn boontje .
  • luc billiet

    4 jaar geleden
    Gewoon een platte belasting vooral voor mensen die weinig rijden. En als je betaald mag je wel binnen. Vanaf januari moet ik de wagen van mijn vrouw nemen om bij mijn moeder langs te gaan. Die woont honderd meter in de lez ,maar een parking waar ik zou kunnen parkeren is meer dan een kilometer verderop. Leuk als ik haar aankopen ga brengen.