Fietser overleden na aanrijding met vrachtwagen in Haacht

© hsb

Op het kruispunt van de Kloosterstraat en de Wespelaarsesteenweg in Haacht is dinsdagnamiddag een 74-jarige fietser om het leven gekomen. Dat gebeurde nadat de fietser in aanrijding was gekomen met een vrachtwagen.

hsb, evdg

De 74-jarige fietser uit Zemst kwam aangereden aan de verkeerslichten die op groen sprongen, en wilde op het kruispunt oversteken richting Wespelaar. De vrachtwagen, die voor de verkeerslichten stond te wachten, sloeg rechtsaf op de Wespelaarsesteenweg richting Kampenhout. De chauffeur, een 55-jarige man uit Begijnendijk, merkte de fietser niet op en het kwam tot een aanrijding.

De hulpdiensten kwamen meteen ter plaatse en probeerden het slachtoffer nog te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat. De fietser overleefde de klap niet.

© hsb

“Het parket stelde de verkeersdeskundige, het labo en de wetsarts aan om de precieze omstandigheden van het ongeval uit te klaren”, meldt het Leuvense parket. “Volgens de eerste bevindingen van de verkeersdeskundige ging het om een dodehoekongeval.”

Na dodelijk ongeluk Rotselaar

Eerder vandaag vond ook al een gelijkaardig ongeluk plaats: in Rotselaar kwam een vrachtwagen in aanraking met een vrouw op een elektrische fiets. De klap was niet te overzien en de vrouw van middelbare leeftijd stierf aan haar verwondingen. Ook daar ging het om een zogenaamd zwart punt: de gemeente wilde de rotonde al langer aanpakken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen