© EPA

Jongen (16) opgepakt omdat hij schietpartij München niet meldde

De politie van München heeft een 16-jarige Afghaan opgepakt in het onderzoek naar de schietpartij in die stad. De jongen zou een vriend van de dader Ali Sonboly zijn. De politie denkt dat de jongen mogelijk op de hoogte was van de plannen van zijn vriend.

lej

Wat er vrijdagavond in München gebeurde is bekend. De 18-jarige Ali Sonboly schoot er aan het McDonald’s-restaurant in het Olympia-winkelcentrum negen mensen dood. Daarna benam hij zich van het leven.

Zondagavond maakte de politie via facebook bekend dat ze een 16-jarige jongen opgepakt heeft. De jongen is een vriend van de schutter. Hij had zich vrijdag na de schietpartij al bij de politie gemeld en werd toen al verhoord over zijn relatie met de dader.

Maar in de loop van zondag ontdekten de speurders tegenstrijdigheden in de verklaringen van de jongen. Ze vermoeden nu dat de jongen mogelijk van de plannen van zijn vriend afwist. Hij wordt er nu van verdacht een geplande misdaad niet gemeld te hebben.

Of de 16-jarige jongen de persoon is die de valse oproep op Facebook zette om naar het McDonald’s-restaurant te komen, wordt nog onderzocht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER