© Michel Vanderfeesten

Radiozender FM Goud komt naar Maaseik

Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media, Benjamin Dalle, gaf afgelopen dinsdag groen licht aan acht nieuwe lokale radio-omroepen om uit te zenden op de FM-band. FM Goud kreeg daarbij ook goed nieuws en zal uitbreiden.

Michel Vanderfeesten

De geïnteresseerde omroepen hadden tot 31 mei 2019 tijd om hun kandidatuur in te dienen. Voor de acht nieuwe frequentiepakketten waren er in totaal achttien dossiers. Een team van specialisten op het departement media heeft de dossiers de afgelopen maanden gewikt en gewogen.

"FM Goud (VZW FM Goud Bree) verkrijgt de erkenning om vanuit Maaseik uit te gaan zenden op FM 95.0. Eind 2017 verkregen we al een zendpakket met frequenties in Bree en Kinrooi. En vanaf volgend jaar zal ook de Maaskant met ons kennis kunnen maken. Natuurlijk zijn we in de wolken met dit vroege eindejaarscadeau", zegt radiobaas Michel Vanderfeesten uiterst tevreden. "We gaan nu snel de zendvergunning aanvragen zodat we voor de zomer van 2020 in de lucht zijn. Voor alle duidelijkheid: ook in Maaseik zullen we onze sterkte uitspelen, nl. het maken van regionale radio, specifiek voor Maaseik en omliggende gemeenten. FM Goud Maasland wordt dus een compleet nieuw radiostation, waarvoor we ook extra krachten uit de regio gaan aanwerven. We zullen de mediaminister niet teleurstellen en de volgende negen jaar professionele regionale radio maken zoals het hoort."

Foto: (C) Bart Tilmans. Op de foto: de kerstman en radiobaas Michel Vanderfeesten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer