© Photo News

De Ketele en De Pauw op zegekoers in Amsterdam: “Geven we niet meer weg”

Kenny De Ketele en Moreno De Pauw steken de hand uit naar de eindzege in Amsterdam. De Ketele is aardig op weg om een tweede keer in de Velodrome in Sloten aan het langste eind te trekken. Met Gijs Van Hoecke triomfeerde de renner van Topsport Vlaanderen-Baloise in het verleden al in Amsterdam.

Freddy De Geest,rahe

“Iedere kans welke zich aandient, moeten we grijpen om een zesdaagse te winnen”, zegt De Ketele, die dit jaar in Londen de eerste manche van Six Days Series won. “We zijn aan een schitterende zesdaagse bezig. Van dag één voeren we het klassement aan. Na de eerste ploegkoers van de voorlaatste avond hebben we een riante voorsprong. Dit geven we niet meer uit handen.”

De Ketele evalueert de Six Days Series na twee manches. “Vrijdag zaten we te vaak stil. Doorlopend op de rollen rijden om warm te blijven is ver van ideaal en niet dat wat je van zesdaagse verwacht. In Londen gaf ik al aan om twee ploegkoersen per dag te rijden. Hopelijk houden ze rekening met de feedback welke de renners geven.”

BK Ploegkoers

De Ketele en De Pauw nemen deze maand in het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx deel aan het BK Ploegkoers. “In januari volgen er vier zesdaagsen: Rotterdam, Bremen, Berlijn en Kopenhagen op een rij. In Bremen verdedig ik de titel met Christian Grasmann. De overige zesdaagsen rijd ik met Moreno. Voor de WB in Cali ben ik niet voorzien, maar dat kan nog veranderen. Dit is sowieso een winter om in te kaderen. Het regent podiumplaatsen. Winst in Amsterdam kun je niet vergelijken met winst in ‘t Kuipke. In Amsterdam moeten we niet opboksen tegen kleppers van het kaliber Sir Bradley Wiggins, Iljo Keisse en andere Cameron Meyer. Winnen blijft winnen. Ons palmares kleurt aardig bij.”

Moreno De Pauw knikte instemmend. “Als de patron het zegt, zal het zo zijn”, lacht de Waaslander de tanden bloot. “Vandaag hebben we getoond dat we de beste ploeg zijn. Een twee op twee in de Six Days Series zou mooi zijn. Met een goed gevoel kunnen we dan de jaarwisseling tegemoet zien.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer