Herfstkost! Loïc maakt lamskroon met kruidenkorst
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt hij lamskroon met kruidenkorst.
INGREDIËNTEN
1 glas rode wijn
600ml volle melk
3 tenen look
1kg vastkokende aardappelen
25cl culinaire room (20%)
500g spruiten
250g kastanje champignons
salie
4 sjalotten
100g gruyère kaas
500g lamskroon
peterselie
kervel
parmezaanse kaas
1el panko
geconcentreerde rundsbouillon
BEREIDING
1. Breng een glas rode wijn aan de kook tot het een stroperige massa is.
2. Meng 600ml melk met nootmuskaat, peper en zout.
3. Snijd 2 tenen knoflook fijn en voeg toe aan de melk. Verwarm op een middelmatig vuur.
4. Schil en spoel 1 kg aardappelen en snijd in schijfjes.
5. Voeg toe aan de melk en laat ze 15min voorkoken tot ze beetgaar zijn.
6. Maak 500g spruitjes schoon en halveer ze.
7. Snijd 250g kastanje champignons en 4 sjalotten in kwartjes en voeg toe.
8. Kruid met peper en zout. Werk af met salie en olijfolie.
9. Voeg 25cl culinaire room toe aan de aardappelen.
10. Giet de aardappelen en melk in een ovenschotel.
11. Voeg 100g gruyère kaas toe.
12. Ze de groenten en de aardappelen 30min in de oven op 180°C.
13. Kruid het lamskroontje langs beide kanten met peper en zout.
14. Bak aan in boter op een hoog vuur.
15. Doe een handvol salie, peterselie en kervel in de cutter.
16. Voeg een handvol parmezaanse kaas toe.
17. Voeg 1 teen look, peper en zout toe.
18. Voeg nog 1el panko toe en mix alles.
19. Voeg boter toe en mix opnieuw.
20. Strijk uit op een bakpapier en laat het even afkoelen in de diepvriezer.
21. Doe 250ml water in een kom. Voeg wat geconcentreerde rundsbouillon toe.
22. Voeg de gereduceerde rode wijn toe en laat inkoken.
23. Leg het lamskroontje in een ovenschotel en voeg de kruidenkorst toe.
24. Zet het lamskroontje nog even onder de grill.
25. Doe wat boter bij de saus en klop op.
26. Laat het vlees nog wat rusten voor je het snijd.
27. Serveer.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Italianen teleurgesteld: hun espresso mag niet op de Werelderfgoedlijst. “Veel meer dan een drankje voor ons”
-
Lidl
Verover het hart van je geliefde met deze Italiaanse gehaktballetjes
Samen genieten van een heerlijk diner: that’s amore. En de beroemdste tortelduifjes uit de filmgeschiedenis, Lady en de Vagebond, wisten al dat liefde door de maag gaat. Smul samen van deze Italiaanse gehaktballetjes en laat de passie oplaaien. -
Independer
Alarmsysteem in je woning? Vraag dan korting aan je verzekeraar
Weinig mensen die het weten, maar een alarmsysteem installeren verhoogt niet alleen je veiligheid. Je krijgt er ook korting mee op je brandverzekering. Independer.be legt uit hoe de vork in de steel zit voor zowel eigenaars als huurders. -
-
Bij Deliveroo was één gerecht duidelijk het populairst in 2021 (en het is geen fastfood)
-
Moeilijke eter? Wetenschappers ontdekken erg simpel trucje dat je kan uittesten
Tussen kerst en nieuw volgen de feestmalen elkaar op. Maar aan tafel begint het gemopper. “Ik lust dat niet.” Voor wie met de handen in het haar zit, komt de wetenschap met een nieuw trucje dat je kan uittesten, en het heeft alles te maken met de kleur van het bord. -
Katerproof: pasta op een stokje, cloud bread en 4 andere TikTokrecepten die je in een wip op tafel zet
De ene na de andere voedseltrend ging het voorbije jaar viraal dankzij videoplatform TikTok. Koken is er zelfs zo’n hit, dat de makers van de app in maart 2022 ‘TikTok Kitchen’ lanceren: een delivery service die de hotste Tiktok-foodtrends aan huis bezorgt. Helaas enkel in Amerika, dus hier zal je je virale hap nog zelf in elkaar moeten boksen. Wij lijsten 6 recepten op. -
Van gevlochten brood tot macaroni met een twist: 3 gerechten met (véél) kaas in de hoofdrol
-
Lidl
Fan van cheesecake? Deze plattekaastaart met pomelo smaakt heerlijk fris
-
Livios
Mag je je gras maaien op zondag? En de takken van je buren snoeien? Dit zijn de regels in vijf herkenbare situaties
In de lente en zomer brengen we veel meer tijd door in onze tuin. Het is dan ook de periode waarin ergernissen kunnen opduiken. Want wat met overhangende takken, of buren die nieuwe bomen planten? En mag je op zondag je gras maaien of op je appartement barbecueën? Bouwsite Livios vroeg het aan advocate Astrid Clabots. -
Uitblinken met bladerdeeg? ‘TwinCooks’ Elsie en Leen delen 3 gezonde, snelle en vegan recepten met een crunch
Pal op hun vijftigste verjaardag begonnen Elsie en Leen Ribbens hun eigen YouTube-kanaal TwinCooks, waarin ze een vegan versie van hun lievelingsgerechten maken. Exclusief delen ze met ons drie heerlijke creaties waarin bladerdeeg centraal staat, die bewijzen hoe snel, doodnormaal en watertandend lekker vegan kan zijn. -
PREMIUM
Deze 3 ovenschotels uit het nieuwe boek van Wim Ballieu zijn een portie pure nostalgie. “Ik heb een grote liefde voor gehakt en patatten”
1 reactie
Resterende karakters 500
Log in en reageerKelly Verlinden