© rr

Koppel verkoopt openlijk drugs uit café, zaak verzegeld tot kerst

Een café in de Diepestraat moet tot kerst gesloten blijven. Een koppel werd betrapt tijdens dealen uit het café. “De eigenaar vergemakkelijkte de handel”, zegt de stad.

sare

De politie kreeg afgelopen zomer tips over café Sazlik op de hoek van de Nachtegaalstraat en de Diepestraat in Antwerpen-Noord. “Er waren ernstige aanwijzingen dat er illegale activiteiten plaatsvonden”, zegt het kabinet van burgemeester Bart De Wever (N-VA). Op donderdag 29 augustus hield de politie een actie aan het café. Al snel waren politiemensen getuige van een drugsdeal op het terras van het café. De vermeende koper werd wat verderop gecontroleerd en bekende onmiddellijk dat hij cocaïne gekocht had.

Er volgde een inval in het café. Daar waren onder meer de vermeende dealer en diens vriendin aanwezig. “Beiden gekend voor drugsfeiten”, zegt het kabinet van de burgemeester. Op camerabeelden van de zaak was te zien dat de vrouw kort voor de drugsdeal iets uit een handtas die achter de toog stond had gehaald. In die handtas vond de politie vijf pakjes cocaïne, identiek aan de verpakking die de gecontroleerde koper bij zich had.

“De zaak werd toen gerechtelijk verzegeld”, zegt het kabinet. Uit de vaststellingen van de politie blijkt volgens de stad dat er herhaaldelijk drugs verkocht, geleverd en gebruikt worden in het café. Zaken die vergemakkelijkt worden door de eigenaar omdat die zijn café onbeheerd achterlaat. “De aanwezigheid van deze zaak zorgt voor een duidelijk gevaar voor verstoring van de openbare orde in een buurt die al langere tijd gebukt gaat onder drugproblematiek”, luidt het bij De Wever.

Het college bevestigde vrijdag de beslissing van De Wever om het café een maand te sluiten. Zondagavond kwam de politie dat besluit betekenen. De zaak blijft gesloten tot en met 24 december.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER