Guillaume Boutin werkt al twee jaar bij Proximus. De Fransman is door de raad van bestuur van Proximus aangeduid als nieuwe CEO van het telecombedrijf.
Volledig scherm
Guillaume Boutin werkt al twee jaar bij Proximus. De Fransman is door de raad van bestuur van Proximus aangeduid als nieuwe CEO van het telecombedrijf. © Photo News

Guillaume Boutin is nieuwe CEO van Proximus, herstructureringsplan gaat door

De Fransman Guillaume Boutin (45) wordt de nieuwe CEO van Proximus. Boutin werkt al twee jaar bij Proximus en was verantwoordelijke voor de consumentenmarkt. De raad van bestuur van Proximus heeft ook beslist het transformatieplan voor het telecombedrijf op te starten, ondanks tegenkanting van twee van de drie vakbonden. 

39 reacties

  • Emiel Vandeplas

    4 jaar geleden
    Waarom moet de meerderheidsaandeelhouder een Franse Staatsburger inhuren ? Geen enkele Belg polyglote eentalig francophone ook niet , en zeker geen Vlaming komen blijkbaar in aanmerking. De meerderheidsaandelhouder vertegenwoordigt wel de belastingsbetaler. ( 65 % Vlamingen.)
  • Prisoner 24601

    4 jaar geleden
    mja AL twee jaar en van Canal+ TV, mm, inderdaad, de juiste man (kuch)
  • Freddy Madou

    4 jaar geleden
    In de warenhuizen aan de kassa aan de kust moet men zeker tweetalig zijn anders moet je er zelfs niet beginnen, meneer bij proximus die een topfunctie zal uitoefenen moet nog Nederlands leren zoals Di Rupo in de tijd, idem voor de ministers, ze kunnen of willen het niet zolang die euro dollars maar binnen stromen op het einde van de maand is er geen vuiltje aan de lucht, Topfunctie bekleden op zijn minst tweetalig of zelfs drietalig zijn anders geen Topfunctie.
  • Roger Verbrugge

    4 jaar geleden
    Eerst zien wat die nieuwe CEO ervan bakt. Die man nu al beschimpen is oneerlijk. Ja, het is een Fransman die opmerkelijk genoeg de moeite doet om Nederlands te spreken. Daarmee is Proximus nog niet in Franse handen hé. De mensen die worden ontslagen hebben blijkbaar niet meer het gewenste profiel. Was omscholing geen optie? Veel werknemers snappen nog niet dat het in deze tijden een kwestie is van continu bijscholen. Ook de werkgever heeft hierin een verantwoordelijkheid.
  • Luc Van den Bosch

    4 jaar geleden
    Onze cd&v.ers hebbenhet weeral eens voor elkaar gekregen, een Franse ceo!! Precies of er zijn geen Belgen die in aanmerking kunnen komen om dit bedrijf te runnen. Welk bedrijf zal de volgende zijn?? De NMBS? Luc Van den Bosch