Proximus heeft nieuwe CEO en zal herstructureringsplan dan toch uitvoeren

© BELGA

De raad van bestuur van telecombedrijf Proximus heeft een nieuwe CEO aangeduid. Het is de interne kandidaat Guillaume Boutin geworden. Dat is uit goede bron vernomen door Belga.

Voor de functie van CEO deden verschillende namen de ronde. De favoriet leek eerder al de Fransman Guillaume Boutin te zijn, momenteel verantwoordelijk voor de consumentenmarkt van het telecombedrijf.

© BELGAIMAGE

Boutin kwam in augustus 2017 over van de Franse groep Canal+. Voor hij daar in 2015 ging werken, was Boutin jarenlang aan de slag bij de Franse telecomoperator SFR, waar hij onder meer financieel directeur en marketingbaas was. Boutin neemt over van de eveneens Franse Sandrine Dufour, de financieel directrice die na het tumultueuze vertrek van Dominique Leroy in september CEO ad interim werd. Dufour werd ook genoemd als mogelijke definitieve opvolgster van Leroy.

Boutin krijgt de opdracht om “de digitalisering van de groep voort te zetten, het transformatieplan uit te voeren en Proximus voor te bereiden op de grote uitdagingen waar het bedrijf en de hele telecommunicatiesector in de komende jaren voor staan”, zo luidt het in een persbericht.

Herstructureringsplannen gaan door

Nog tijdens de persconferentie heeft de raad van bestuur zijn beslissing meegedeeld over de herstructureringsplannen bij het bedrijf. Die werden door de christelijke en de socialistische vakbond verworpen, waarna er acties volgden. De raad van bestuur duwde het plan toch door. “De raad van bestuur blijft ervan overtuigd dat dit transformatieplan voor Proximus essentieel is”, klinkt het in een persbericht. Er zouden nog 1.300 banen sneuvelen, dat is ongeveer een derde minder dan de 1.900 waarvan sprake was bij de aankondiging van de reorganisatie.

De liberale vakbond VSOA keurde eerder deze week het transformatieplan goed, maar de christelijke ACV-Transcom en de socialistische ACOD verwierpen het. Er vonden al acties plaats, zoals woensdagvoormiddag nog aan de hoofdzetel van Proximus in Brussel.

LEES OOK. Proximus-voorzitter Stefaan De Clerck zwaar onder vuur tijdens protestacties

Door de tegenkanting van de twee bonden kon er in het paritair comité dat woensdag plaatsvond bij Proximus, geen tweederdemeerderheid zijn voor een sociaal akkoord. Maar de raad van bestuur duwt dus toch door. Het is wel de bedoeling dat directie en vakbonden overleggen “om na te gaan of bepaalde elementen in de uitvoering van het plan nog kunnen worden aangepast”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen