© BFM

Inzittenden vastgereden wagen bevrijden zich tijdig voor aankomende trein: geen spoorhinder meer

De trein van Antwerpen naar Mol heeft woensdagavond rond 23.30u een auto aangereden die in Mol-Millegem vast was komen te zitten op de sporen. De inzittenden bleven ongedeerd. In de trein liep één reiziger lichte verwondingen op. Intussen is het treinverkeer donderdag rond 11u opnieuw hervat.

Hans Otten

Een auto reed woensdagavond de spoorwegovergang in Haag in Mol-Millegem op. Op die oversteek komen aan beide kanten verscheidene straten samen, waardoor vanop sommige baantjes een scherpe hoek naar de overweg ontstaat. Bij het draaimanoeuvre kwam de auto met de wielen naast het rijgedeelte op de sporen vast te zitten. De bestuurder en zijn passagier deden nog pogingen om het voertuig weer los te krijgen, maar daar slaagden ze niet in.

Daardoor kon de trein van Antwerpen-Centraal naar Mol niet tijdig meer stoppen. Hoewel er een noodremmanoeuvre werd uitgevoerd, botste de trein op de auto en kwam die zelf pas 500 meter verder tot stilstand.

Door het plotse afremmen raakte een dertigtal reizigers op de trein lichtgewond. Iedereen moest nadien uit de trein geëvacueerd worden. De twee inzittenden van de auto konden zich tijdig uit de voeten maken en bleven ongedeerd.

© BFM

De auto raakte bij de klap zwaar beschadigd, het motorblok werd tot in een voortuin geslingerd. De spoorinfrastructuurbeheerder was tot donderdag 11u bezig met de herstellingen van de schade aan de spoorweg. Intussen is het spoorverkeer weer mogelijk tussen Herentals en Mol. De trein in kwestie kon worden weggesleept en de schade aan de spoorinfrastructuur bleek beperkt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER