Parket opent onderzoek naar mislukte granaataanslag in Deurne: ‘Sterk vermoeden van link met drugsmilieu’

Het Antwerpse parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd na de mislukte poging tot een granaataanslag in Deurne in de nacht van woensdag op donderdag. Volgens het parket bestaat er ‘een sterk vermoeden dat er een link is naar het drugsmilieu’.

jta

‘Rond 1 uur kregen we de oproep dat een explosief was binnengegooid in een woning. Daarom kwam ontmijningsdienst Dovo ter plaatse’, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. ‘Omdat het risico tot ontploffing vrij groot was, werd besloten om het tuig gecontroleerd tot ontploffing te brengen. Er werd een veiligheidsperimeter ingesteld.’

Dat gebeurde iets voor 4 uur aan een braakliggend terrein aan de Merksemsesteenweg. In een container met zandzakken werd het explosief tot ontploffing gebracht. In de omgeving was een luide knal te horen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het gerechtelijk labo kwam ter plaatse voor een uitgebreid sporenonderzoek in de woning. Waarschijnlijk werd de granaat door een ruit naar binnen gegooid, maar kwam die niet tot ontploffing.

Het is niet de eerste keer dat de Van Heystveltstraat opgeschrikt wordt door een explosief. Op 15 maart 2018 ontploften daar ook al twee explosieven. Toen was de aanleiding ook te zoeken in het drugsmilieu. Of beide incidenten verband houden met elkaar, is nog niet geweten.