Direct naar artikelinhoud
AntwerpenUpdate

Granaat gegooid in woning in Deurne: ‘Sterk vermoeden van link met drugsmilieu’

Het gerechtelijk labo kwam ter plaatse voor een uitgebreid sporenonderzoek.Beeld Marc De Roeck

In de Van Heystveltstraat 16 in Deurne werd afgelopen nacht een granaat in een woning gegooid. Dat bevestigt de politie. Ontmijningsdienst DOVO liet de granaat rond vier uur gecontroleerd ontploffen op een braakliggend terrein in de buurt. Volgens het parket bestaat er “een sterk vermoeden dat er een link is naar het drugsmilieu”.

Video wordt geladen...

De politie werd omstreeks 1 uur gebeld door de bewoners van een rijhuis aan de Van Heystveltstraat in Deurne. Een of meerdere onbekenden hadden een raam van de voordeur verbrijzeld met een steen en vervolgens een granaat naar binnen gegooid. Het springtuig belandde in de kelderverdieping, maar ontplofte daar gelukkig niet. De politie ontruimde de woning en de aanpalende gebouwen en stelde een veiilgheidszone in op straat. Ontmijningsdienst Dovo bracht de granaat vervolgens op een gecontroleerde manier tot ontploffing op een nabijgelegen braakliggend terrein. Er vielen geen gewonden. 

Het Antwerpse parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd. Volgens het parket bestaat er “een sterk vermoeden dat er een link is naar het drugsmilieu”.

De ruit waardoor het explosief mogelijk naar binnen werd gegooid.Beeld Marc De Roeck

Twitter bericht wordt geladen...