AFP
Volledig scherm
© AFP

Europees Parlement roept klimaatnoodtoestand uit

Het Europees Parlement heeft de noodtoestand over het klimaat uitgeroepen. In een resolutie die met 429 stemmen voor en 225 tegen in Straatsburg is aangenomen, eist het parlement dat er dringend ambitieuzere maatregelen moeten komen voor de bestrijding van de klimaatverandering.

90 reacties

  • Felix Strackx

    4 jaar geleden
    Hoopvol dat er toch 225 mensen met gezond verstand in dat Parlement zitten.
  • Karel Vanormelingen

    4 jaar geleden
    Ze gaan de mensen weer op kosten jagen zoals ze de mensen ook zand in de ogen strooien met hun epc mij geven ze een hoog epc omdat ik Elektrisch verwarm terwijl ik een verbruik heb van 100€ per maand en ik doe alles op stroom koken ,licht ,verwarming wassen drogen afwassen EPC DE ZWENDEL VAN DE EEUW
  • Ludwine Eeckhout

    4 jaar geleden
    Al die privévliegtuigen die gebruikt worden om naar conferenties te gaan en dit ivm klimaat dat is volgens die lui dan wel goed voor het klimaat zeker??? Niet zeveren hee!!! Alles wat buiten Europa valt is dan wel goed??? Het klimaat wordt niet enkel door Europa bepaald hee. Waar zit het logisch verstand van velen?????
  • leppens victor

    4 jaar geleden
    Dat ze al eens beginnen met totaal overbodig gereis tussen Straatsburg en Brussel af te schaffen. mvg.
  • Stille Stille

    4 jaar geleden
    Madrid pakt dit enkel over omdat het veel geld opbrengt want dat ze eerst eens in eigen boezem kijkt een heel jaar wordt er hier in Spanje alles opgestookt van plastic tot autobanden zo goed als Almeria is van plastic spaanse politiek is een grote hypocrieten
  1. LIVE OEKRAÏNE. Gouverneur: drie doden en drie gewonden bij Russische aanval op Odesa - “Kiev valt Krim aan met Amerikaanse ATACMS-raketten”
    LIVE OEKRAÏNE
    161

    LIVE OEKRAÏNE. Gouverneur: drie doden en drie gewonden bij Russische aanval op Odesa - “Kiev valt Krim aan met Amerikaan­se ATACMS-raketten”

    Bij een Russische raketaanval zijn woensdag in de vroege ochtend drie mensen gedood en drie gewond geraakt in de Oekraïense havenstad Odesa. Dat meldt de Oekraïense gouverneur van de gelijknamige regio. Bij de aanval zou ook civiele infrastructuur zijn beschadigd in de stad aan de Zwarte Zee. Volgens Rusland heeft Oekraïne de Krim aangevallen met zes Amerikaanse ATACMS-langeafstandsraketten. Daarbij zouden minstens vijf Russische soldaten gewond geraakt zijn. En bij de aanval op een universiteitsgebouw is Serhi Kivalov, een uitgesproken pro-Russische politicus, gewond geraakt. Het nieuws leidt tot cynische reacties onder Oekraïners. “Karma is a bitch”, klinkt het onder meer. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.