Man die schoonmoeder wou vermoorden nog steeds op de vlucht

Bouwvakker Yves W. (42) is nog steeds niet gevat. De man uit Piringen (Tongeren) sneed vrijdagavond zijn schoonmoeder de keel over, nadat hij haar eerst had neergeschoten met een kruisboog, zo verklaarde het slachtoffer voor ze werd afgevoerd. Het drama speelde zich af voor de ogen van zijn zoontje, bij wie de schoonmoeder aan het babysitten was. De vrouw overleefde de aanval.

Nancy Vandebroek, Dirk Roefflaer, Dirk Coosemans

Sinds goed twee weken mocht Yves W. het echtelijk huis niet meer binnen. Hij en zijn echtgenote Sandy hadden maar net hun intrek genomen in een huis in een nieuwe wijk in Piringen. Maar het ging al langer slecht tussen de twee. “Het was elke dag ruzie en ze zouden scheiden”, weten kennissen. “Yves was ingetrokken bij zijn zus maar hij kon de breuk niet verkroppen”.

Vrijdagavond trok hij dan naar de Herckensstraat in Piringen, gewapend met een mes en kruisboog en verschool zich in het huis waar toen niemand was. Speurders vermoeden dat hij eigenlijk zijn echtgenote en mogelijk ook zijn zoontje (11) wou ombrengen.

Toen de schoonmoeder, die avond door de mama aangezocht als babysit, met de jongen thuiskwam, sprong hij plots tevoorschijn. Tot zijn eigen verwondering stond hij niet voor zijn vrouw maar voor haar moeder. De vrouw kreeg eerst klappen waarna Yves W. een kruisboog bovenhaalde en haar aan de arm trof met een pijl.

Zoontje ontsnapt

Daarna nam hij nog een mes en stak zijn schoonmoeder verschillende keren, ook in de keel. De feiten speelden zich allemaal af voor de ogen van het zoontje. Wellicht wou Yves W. ook zijn zoon te lijf gaan, zo vermoeden speurders. Maar de jongen kon ontsnappen langs het schuifraam en raakte veilig tot bij de buren, waar de hulpdiensten verwittigd werden.

Yves W. vluchtte daarop weg en is sindsdien spoorloos. Het slachtoffer werd in allerijl naar het ziekenhuis gevoerd. De vrouw zweefde een tijdlang tussen leven en dood maar onderging een operatie die levensreddend bleek. Het levensgevaar zou geweken zijn.

Winkelbediende Sandy, de echtgenote van Yves W., krijgt sinds de feiten politiebewaking omdat de politie vreest dat hij terug zal komen om zijn échte plannen uit te voeren. Bij de zus van de verdachte, waar Yves W. al een tijdje woonde, voerde de politie een huiszoeking uit, maar de man werd er niet aangetroffen. Hij blijft spoorloos en is wellicht nog steeds gewapend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer