Kerk stort in: "Minstens 200 doden, uiteindelijke dodentol vermoedelijk veel hoger"

Minstens 200 mensen zijn zaterdag om het leven gekomen nadat het dak van een kerk instortte in het zuidoosten van Nigeria. Dat meldt de directeur van een ziekenhuis in de regio. "De mortuariums worden overstelpt, de uiteindelijke dodentol zal vermoedelijk nog veel hoger liggen", aldus Etete Peters.

In de stad Uyo kwam tijdens een misviering eerst het dak van de kerk, dat nog niet volledig afgewerkt was, om een nog onbekende reden naar beneden. Daarna stortte ook de rest van het gebouw in. Er is ondertussen een onderzoek geopend naar de oorzaak. Volgens ordediensten ter plaatse ligt het aan ontwerpfouten in het gebouw.

De Nigeriaanse president Muhammadu Buhari betuigde in een verklaring zijn medeleven “in naam van zijn familie en de hele natie”.

De gouverneur van Akwa Ibom, Udom Gabriel Emmanuel, was aanwezig tijdens de viering. Hij raakte niet gewond, maar schreef zaterdagavond op Facebook dat de staat “nooit eerder zo’n schokkende gebeurtenis meemaakte”.

In september 2015 kwamen er in Lagos, in de gelijknamige Nigeriaanse staat Lagos, 115 mensen om toen een kerk van de beroemde televisiedominee TB Joshua instortte.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer