Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Poetshulpen laten hun stem horen in inkomhal van Randstad

ActiedagDe ontevreden poetshulpen en werknemers van strijkateliers hebben stevig van zich laten horen aan de hoofdzetel van Randstad Group, waarvan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @Home een dochter is. Tientallen vakbondsleden drongen de inkomhal binnen om duidelijk van zich te laten horen. De vakbonden van de poetshulpen houden vandaag acties omdat ze een loonsverhoging van 1,1 procent eisen.

4 reacties

  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Ik zie daar veel rood. Dat de socialisten eens beginnen met coöperatieven op te richten. Altijd en uitsluitend focussen op de verhouding werkgever versus werknemer. Het is voorbij gestreefd! Sommige poetsvrouwen zijn goud waard!
  • Kris Willems

    4 jaar geleden
    Beroepsdoppers minder en deze mensen meer! Zo simpel is dat. Maar sommige partijen hebben de stem van de leeggangers nodig. Werken belonen niets doen afstraffen!
  • danny janssens

    4 jaar geleden
    Leg het werk eens 2 weken stil
  • urbain celis

    4 jaar geleden
    groot gelijk , ze werken voor een hongerloon, een dopper heeft meer!!!!!
  1. Expert waarschuwt ouders die kosten voor kinderopvang willen aftrekken van belastingen: “Soms is het net niet interessant”
    PREMIUM

    Expert waarschuwt ouders die kosten voor kinderop­vang willen aftrekken van belastin­gen: “Soms is het net niet interes­sant”

    Eerst het goede nieuws: de fiscus heeft ook dit jaar alvast aftrekbare kosten voor kinderopvang ingevuld op jouw belastingaangifte. Het slechte nieuws? Als je dat bedrag niet checkt, dreig je te veel belastingen te betalen. Fiscaal docent Koenraad Tranchet legt uit wat je moet controleren en wanneer die opvangkosten - van crèche tot scoutskamp - níét inbrengen nog slimmer is: “Zo ga je zelf na wat het voordeligst is, want per kind kan je belastingvrije som stijgen met 690 euro”.
  2. Drie poetshulpen over de ondankbare kant van hun beroep: “Moet ik me zo afbeulen voor 11 euro per uur?”
    PREMIUM

    Drie poetshul­pen over de ondankbare kant van hun beroep: “Moet ik me zo afbeulen voor 11 euro per uur?”

    Wie vandaag op een proper huis rekent, moet misschien zelf beginnen stofzuigen. Nadat de vakbonden in het najaar al actie voerden bij enkele grote dienstenchequebedrijven, leggen de poetshulpen vandaag het werk neer, om hun eis om meer loon kracht bij te zetten. Achter die roep voor een beter loon schuilt een zwaardere bekommernis: het gebrek aan erkenning. "Soms voel ik me gekleineerd. Alsof ik máár de poetshulp ben." Drie poetshulpen over het beroep, lieve en minder lieve klanten, en teennagels op de badkamervloer.